Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Bραβευμένοι Αρχιτέκτονες και Designers βάζουν χρώμα στις πόλεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Bραβευμένοι Αρχιτέκτονες και Designers βάζουν χρώμα στις πόλεις

Το Archisearch και η AkzoNobel Powder Coatings συνδιοργανώνουν το Συνέδριο με τον ομώνυμο τίτλο Color in Architecture, με αφορμή τον διαγωνισμό Color in Architecture για αρχιτέκτονες κάτω των 40 ετών, ο οποίος ολοκληρώθηκε πριν απο μερικές ημέρες.

Σημαντικοί ομιλητές από το χώρο της αρχιτεκτονικής, του design, των τεχνών και της μόδας θα μας μιλήσουν στις 29 Νοεμβρίου στις 18:30 στο αμφιθέατρο του ΑΚΤΟ στην Ευελπίδων, για τη σχέση τους με το χρώμα και τις τάσεις, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης, η επιτροπή η οποία αποτελείται από τους διακεκριμένους αρχιτέκτονες και ακαδημαϊκούς Nίκο Κτενά, Ρένα Σακελλαρίδου, Δημήτρη Ποτηρόπουλο, Αριάδνη Βοζάνη, Κώστα Πουλόπουλο, Σταύρο Μαρτίνο και Per Nimer, θα βραβεύσει τους 3 νικητές οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν στο κοινό τις προτάσεις τους.

Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι και ο Έλληνας σχεδιαστής Yannis Tseklenis, o Per Nimer, Design Manager AkzoNobel, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Colour Institute της Στοκχόλμης και δημιουργός του βιβλίου Χρωματικών Τάσεων Colour Envelope και Color Futures.

Επίσης θα μιλήσει ο αρχιτέκτονας και καθηγητής στο πολυτεχνείο του Μιλάνο Nikos Ktenàs, ο οποίος παρέλαβε πρόσφατα το Βραβείο Αρχιτεκτονικής 2013-2017 από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής για το έργο του Ιnside-out, η πρόεδρος της επιτροπής αρχιτέκτονας και καθηγήτρια Rena Sakellaridou η οποία αυτή την στιγμή υλοποιεί το μεγαλύτερο κτίριο γραφείων στην Ελλάδα (Κτίριο Agemar), η βραβευμένη designer Helen Brasinika και ο καλλιτέχνης και συνιδρυτής της Athens Biennale Poka Yio.

Toν συντονισμό θα κάνει ο συνεπιμελητής και μέλος της κριτικής επιτροπής, αρχιτέκτων και ιστορικός της αρχιτεκτονικής, ακαδημαϊκός διευθυντής του πρόγράμματος "Σχολείο Αρχιτεκτονικής για παιδιά και νέους ARKKI.gr", Stavros Martinos.

Η πρόσβαση είναι ελεύθερη αλλά γίνεται μόνο με προεγγραφές στο eventora στην σύνδεση https://www.eventora.com/en/Events/color-architecture-1o-synedrio/  Ώρας προσέλευσης 17:30. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL