Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Κύκλοι Attica Bank: Η τράπεζα είναι πλήρως ανακεφαλαιοποιημένη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κύκλοι Attica Bank: Η τράπεζα είναι πλήρως ανακεφαλαιοποιημένη

Δημοσιεύματα μερίδας του ηλεκτρονικού Τύπου προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την Attica Bank, διοχετεύοντας δήθεν αναλύσεις, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική θέση της τράπεζας, τονίζουν κύκλοι του ιδρύματος.

“Υπενθυμίζουμε ότι, μετά την ολοκλήρωση της πρωτοποριακής συναλλαγής σχετικά με το καταγγελμένο χαρτοφυλάκιο δανείων, η τράπεζα έχει πλήρως ανακεφαλαιοποιηθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώνεται σήμερα περίπου στο 16,4%, είναι δηλαδή υψηλότερο του μέσου όρου του αντίστοιχου δείκτη του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα.

Επίσης, τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα της τράπεζας, διαμορφώνονται πλέον στο 37% από 60%, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο απ’ όλες τις τράπεζες και τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά της, διαμορφώνονται σε 20% από 45%.

Ταυτόχρονα η τράπεζα έχει καταφέρει να μειώσει το λειτουργικό της κόστος πάνω από 20%”.

“Επομένως”, καταλήγουν οι ίδιοι κύκλοι, “τα όσα αναφέρονται για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, στοχεύουν στο να αποπροσανατολίσουν το επενδυτικό κοινό από τα θετικά αυτά αποτελέσματα, με αφορμή τη στρατηγική απόφαση της τράπεζας να προχωρήσει σε νέα αύξηση, προκειμένου να αποπληρώσει τις προνομιούχες μετοχές, (ύψους 100 εκατ. ευρώ) και να μην επιβαρυνθεί με το κόστος του ομολόγου, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για τη διευθέτηση του συγκεκριμένου θέματος.

Ταυτόχρονα, με την νέα αύξηση θα χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη της τράπεζας, προκειμένου να υλοποιήσει το επιχειρηματικό της σχέδιο και να εγγυηθεί στους μετόχους της τη λειτουργική της κερδοφορία”.


 


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL