Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Kαταγγελία ΠΕΝΕΝ / Εξασθενούν τους ναυτικούς τους, αφήνοντάς τους απλήρωτους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Kαταγγελία ΠΕΝΕΝ / Εξασθενούν τους ναυτικούς τους, αφήνοντάς τους απλήρωτους

Νέα κρούσματα απλήρωτης εργασίας και εγκατάλειψης πληρωμάτων από τις πλοιοκτήτριες εταιρείες καταγγέλλει η ΠΕΝΕΝ με αφορμή το Φ/Γ πλοίο «ΣΘΕΝΩ», της ναυτιλιακής εταιρείας «ΣΘΕΝΩ» η οποία έχει να καταβάλει δεδουλευμένους μισθούς από 2 έως και 10 μήνες στο πλήρωμα και τους αξιωματικούς του πλοίου.

Το πλήρωμα έχει ήδη κατέλθει σε επίσχεση εργασίας με την εταιρεία από τις 10.1.2014 να έχει σταματήσει τη σίτιση, την τροφοδοσία και την πετρέλευση, χωρίς να έχει δώσει απάντηση στα αιτήματα των ναυτεργατών.

Το πλοίο βρίσκεται στα Αμπελάκια Σαλαμίνας και, παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες των ναυτικών, η λιμενική αρχή, οι υπηρεσίες και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας "κωφεύουν, αδρανούν και προκλητικά αδιαφορούν", όπως καταγγέλλουν οι ναυτεργάτες κάνοντας λόγο για "απαράδεκτη συμπεριφορά που δείχνει για πολλοστή φορά ότι οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες του ΥΝΑ προσφέρουν δίχτυ προστασίας στις αυθαιρεσίες και τις παρανομίες των εφοπλιστικών εταιρειών".

Επίθεση σε Βαρβιτσιώτη για Φαρμακονήσι

Παράλληλα ασκούν δριμεία κριτική στον Μ. Βαρβιτσιώτη για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την τραγωδία στο Φαρμακονήσι χαρακτηρίζοντάς τη "φιάσκο", ενώ αναφερόμενοι στη βίαιη καταστολή της διαμαρτυρίας των φοιτητών της ΑΡΕΝ κάνουν λόγο για "εντεινόμενο αυταρχισμό σε κάθε δίκαιη διεκδίκηση και διαμαρτυρία εναντίον της καταστροφικής και επικίνδυνης για τα λαϊκά συμφέροντα πολιτικής τους".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL