Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Γ. Χαν στην Αθήνα / Τη Δευτέρα η τελική έγκριση των κοινοτικών κονδυλίων για τα οδικά έργα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Γ. Χαν στην Αθήνα / Τη Δευτέρα η τελική έγκριση των κοινοτικών κονδυλίων για τα οδικά έργα

Στην ερχόμενη Δευτέρα παρέπεμψε ο επίτροπος, αρμόδιος για την Περιφερειακή Πολιτική της Ε.Ε., Γ. Χαν, την τελική έγκριση εκχώρησης κοινοτικών κονδυλίων, ύψους περίπου 1,15 δισ., για την επανεκκίνηση των τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων. Ποσό που στην ουσία αποτελεί πρόσθετη χρηματοδοτική συμβολή του Δημοσίου στους κατασκευαστές και στους παραχωρησιούχους και ταυτόχρονα, θυσία σημαντικών περιφερειακών έργων.

Χαρακτήρισε την επανεκκίνηση των οδικών έργων ως πολύ θετική εξέλιξη, σημειώνοντας ότι την Δευτέρα το πρωί στις Βρυξέλλες θα υπογράψει την τελική έγκριση κάτι που αποτελεί, όπως ανέφερε, "κάτι περισσότερο από χριστουγεννιάτικο δώρο" προς την Ελλάδα.

Θέματα του ΕΣΠΑ συζήτησαν ο επίτροπος με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη, σε σχετική τους συνάντηση χθες. Ο υπουργός ανέφερε ότι οι συμβάσεις για τους αυτοκινητοδρόμους που εγκρίθηκαν θα συμβάλλουν επίσης στην επιτάχυνση των απορροφήσεων του ΕΣΠΑ.

Σε σχέση με το νέο ΕΣΠΑ, ο επίτροπος επισήμανε ότι δίνεται έμφαση στην περιφερειακή πολιτική, καθώς και οι 13 περιφέρειες της Ελλάδας θα έχουν τα δικά τους επιχειρησιακά προγράμματα, αφού το συνολικό ποσοστό που θα διατεθεί "ανέβηκε" στο 35%, έναντι του 22% που ήταν στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο.

Ο επίτροπος αναφέρθηκε στην έμφαση που δίνεται στις επενδύσεις και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και στις υποδομές, ενώ επεσήμανε ότι το ποσοστό απορρόφησης κοινοτικών πόρων βελτιώνεται διαρκώς, ξεπερνώντας και τους στόχους που έχουν τεθεί στο Μνημόνιο. Χαρακτήρισε δε την εξέλιξη αυτή "σημαντική αναφορικά με τη φήμη, το όνομα και την εικόνα της χώρας", καθώς η Ελλάδα θα μπορούσε να καταταγεί τέταρτη, πολύ πιο πάνω από τον κοινοτικό μέσο όρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL