Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C24.7°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.9°C18.3°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 35%
Εξόντωση των μικρομεσαίων αγροτών η φορολόγηση αγροτεμαχίων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εξόντωση των μικρομεσαίων αγροτών η φορολόγηση αγροτεμαχίων

Την εμμονή της μνημονιακής συγκυβέρνησης στην εξόντωση και την αποδιάρθρωση των μικρομεσαίων αγροτών επιβεβαιώνει η φορολόγηση των αγροτεμαχίων, επισημαίνει το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιβολή στα καλλιεργούμενα αγροτεμάχια τετραπλάσιου έως πενταπλάσιου φόρου σε σχέση με τα μη καλλιεργούμενα, αναφέρεται, χωρίς την παραμικρή προστασία της μικρομεσαίας αγροτικής εκμετάλλευσης, ενισχύει την τάση εγκατάλειψης της αγροτικής παραγωγής, ενώ παράλληλα οδηγεί την αγροτική γη στην κατάρρευση της αξίας της και στην αλλαγή χρήσεών της προς όφελος των κερδοσκόπων.

Σημειώνει δε ότι αποδεικνύονται απροκάλυπτα πλαστές οι διακηρύξεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ περί πρωτογενούς τομέα "θεμελίου για να πατήσει ο τόπος" και "βασικού μοχλού ανάπτυξης της οικονομίας" και διερωτάται τι θα πράξουν τώρα οι "σθεναρά" αντιδρώντες στη φορολογία των αγροτεμαχίων βουλευτές της Ν.Δ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγει, αταλάντευτα στο πλευρό των μικρομεσαίων αγροτών, υποστηρίζει ότι την κρίση πρέπει να πληρώσουν οι λίγοι και ισχυροί, τα επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται τον αγροτικό χώρο και προς τα οποία οι μνημονιακές κυβερνήσεις ωθούν σταθερά και με απόλυτη συνέπεια τη συγκέντρωση γης και παραγωγής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL