Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
Ενώ παράγει προϊόντα υγιεινής εν μέσω πανδημίας / Έκοψαν το ρεύμα στη ΒΙΟ.ΜΕ. με τη βοήθεια των ΜΑΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ενώ παράγει προϊόντα υγιεινής εν μέσω πανδημίας / Έκοψαν το ρεύμα στη ΒΙΟ.ΜΕ. με τη βοήθεια των ΜΑΤ

Κύμα συμπαράστασης από αλληλέγγυους στο εγχείρημα της αυτοδιαχειριζόμενης συνεργατικής ΒΙΟ.ΜΕ. ξέσπασε χθες, μετά την «καταδρομική» επιχείρηση, και μάλιστα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, για τη διακοπή του ρεύματος στο εργοστάσιο.

Οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν πολιτική επιλογή της κυβέρνησης αυτήν την κίνηση και ζητούν την άμεση αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του εργοστασίου, που, σημειωτέον, πλέον παράγει προϊόντα ατομικής και οικιακής υγιεινής τα οποία αυτό το κρίσιμο διάστημα είναι ακόμη πιο αναγκαία για την κοινωνία.

ΔΕΗ συνοδεία των ΜΑΤ

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ., ένα συνεργείο της ΔΕΗ που συνοδεύονταν από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ πήγαν χθες στις 6.30 το πρωί στον χώρο του εργοστασίου και προχώρησαν στη διακοπή της ρευματοδοτήσης. «Οι βρικόλακες της εξουσίας που δρουν στο σκοτάδι βρήκαν τη στιγμή να κόψουν το ρεύμα, στις 6.30 το πρωί. Είχαν έτοιμο τον γερανό, στημένο, και με υποστήριξη από δύο κλούβες ΜΑΤ, που αυτό σημαίνει πολιτική εντολή, λειτούργησαν σαν τις μετακατοχικές κυβερνήσεις, που εκτελούσαν τους αγωνιστές στο σκοτάδι για να μην αντιδράσει ο κόσμος» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Σ.Ε. ΒΙΟ.ΜΕ.

Κύμα αλληλεγγύης

Οι εργαζόμενοι ασκούν κριτική και στους «συναδέλφους» εργαζόμενους της ΔΕΗ που «συνέργησαν σαν εκτελεστές στο ίδιο έργο».

Επισημαίνουν ότι η διακοπή ρεύματος έγινε σε μια περίοδο όπου είναι σε εξέλιξη διαδικασίες και συζητήσεις με το υπουργείο Εργασίας για την πλήρη νομιμοποίηση της Σ.Ε. ΒΙΟ.ΜΕ. «κι ενώ γνωρίζουν ότι παράγουμε προϊόντα ατομικής και οικιακής υγιεινής, τα οποία είναι πρώτης ανάγκης για την κοινωνία». Ήδη χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξέσπασε κύμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους του αυτοδιαχειριζόμενου εγχειρήματος, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης εκφράζοντας την αλληλεγγύη του.

ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδημοκρατική πράξη

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «καταδρομική ενέργεια που θύμιζε άλλες σκοτεινές εποχές» την επιχείρηση διακοπής της ηλεκτροδότησης και δείχνει ως υπεύθυνη την κυβέρνηση, που «αποφάσισε πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να επιτεθεί σε ένα από τα πιο επιτυχημένα συνεταιριστικά πειράματα στην Ευρώπη».

Επισημαίνει ότι πρόκειται για μια πράξη που στρέφεται όχι μόνο εναντίον των εργαζόμενων, αλλά και εναντίον της κοινωνίας, αφού η ΒΙΟ.ΜΕ. παράγει απολύτως αναγκαία προϊόντα ατομικής και οικιακής υγιεινής και καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην επανασύνδεση του ρεύματος και να επιταχύνει τις διαδικασίες νομιμοποίησης του αυτοδιαχειριζόμενου εγχειρήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL