Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
Αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων έως τέλος Απριλίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων έως τέλος Απριλίου

Το υπουργείο Τουρισμού με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, ανακοινώνει την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα Περιφερειακής Ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου.

Επιπλέον περιοριστικά μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί διασπορά του κορονοιού, ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, 23 Μαρτίου, αναστέλλεται η λειτουργία των ξενοδοχείων δωδεκάμηνης λειτουργίας έως το τέλος Απριλίου, με την υποχρέωση να λειτουργεί τουλάχιστον ένα ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και τρία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ειδική μέριμνα θα υπάρξει για τα ξενοδοχεία των νομών της Θράκης, αλλά και των νησιών που φιλοξενούν ενισχυτικές δυνάμεις της χώρας και της ΕΕ. Το ποια ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοιχτά θα αποφασίσουν οι Σύλλογοι των ξενοδόχων.

Επίσης υπενθύμισε ότι όσοι Έλληνες επιστρέφουν στη χώρα είναι υποχρεωτική η 14ημερη απομόνωση τους στο σπίτι τους και από αύριο η επιτήρηση του μέτρου θα είναι αυστηρή σε όλη τη χώρα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε επίσης την αυστηρή σύσταση , ότι οι πολίτες πρέπει να παραμένουν στην κατοικία τους , ώστε να αποφύγουν σε μέγιστο βαθμό τις επαφές με άτομα εκτός του στενού οικογενειακού κύκλου τους . Η κυκλοφορία, είπε, εκτός οικίας πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η πειθαρχία και η προσήλωση στις οδηγίες, κατέληξε.

Σε αχαρτογράφητα νερά βρίσκονται τα ελληνικά ξενοδοχεία, δηλώνει ο πρόεδρος του ΞΕΕ μετά την αναστολή της λειτουργίας τους

«Σε αχαρτογράφητα νερά βρίσκονται τα ελληνικά ξενοδοχεία», μετά την απόφαση για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Αλέξανδρος Βασιλικός.

Ο Κ. Βασιλικός τονίζει, ότι "με την αναπόφευκτη κυβερνητική απόφαση για την αναστολή των εργασιών και στα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας επισφραγίζεται το γεγονός πως «ο ελληνικός τουρισμός βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση χωρίς προηγούμενο».

Την ίδια στιγμή στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας αναφέροντας ότι εν αναμονή των κυβερνητικών μέτρων για τον τουρισμό στο πλαίσιο της στήριξης όλων των κλάδων, «οι Έλληνες ξενοδόχοι είναι έτοιμοι, μόλις οι συνθήκες να το επιτρέψουν, να πρωταγωνιστήσουν και πάλι στην ανάταξη της οικονομίας, όπως έγινε και κατά τη διάρκεια της κρίσης στηρίζοντας την κοινωνία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL