Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας: Μας εμπαίζει η κυβέρνηση με τα μέτρα στήριξης της τοπικής οικονομίας (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας: Μας εμπαίζει η κυβέρνηση με τα μέτρα στήριξης της τοπικής οικονομίας (Ηχητικό)

«Πώς θέλει η κυβέρνηση εμείς να πληρώσουμε στο τέλος του μήνα τις υποχρεώσεις, που έχουμε, πως να πληρώσουμε τα πάγια έξοδά μας, είναι δύσκολο και νομίζω ότι εμπαιζόμεθα και εμάς μας έπιασε αυτό το πράγμα εξαπίνης» σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, Κώστας Ζαφειρόπουλος, μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» για τα μέτρα, που ανακοίνωσαν υπουργοί για τις επιχειρήσεις, που έκλεισαν με εντολή κυβέρνησης, λόγω κορονοϊού.

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας ξεκαθαρίζει ότι τα μέτρα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση λόγω κορωνοϊού, δεν αγγίζουν τα καταστήματά τους και τα θεωρούν απαράδεκτα. «Είναι λειψά. Απευθύνεται σε μια πολύ μικρή κατηγορία επαγγελμάτων (ιδιωτικά φροντιστήρια, ιδιωτικά σχολεία, κινηματογράφους, θέατρα) , όμως εδώ θέλουμε μια δραστική λύση». Μάλιστα ανέφερε ότι η Πάτρα προέρχεται από ένα καρναβάλι, που ακυρώθηκαν οι παρελάσεις το τελευταίο σαββατοκύριακο της αποκριάς, «πολλά εκατομμύρια δεν μπήκαν στα ταμεία μας, εμείς ζητάμε καθολικά τα μέτρα να ισχύσουν για τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα να αποκτήσουμε μια ρευστότητα» σημείωσε.

Μάλιστα, όπως περιέγραψε ο κ. Ζαφειρόπουλος την τελευταία εβδομάδα στα καταστήματα της Πάτρας έχει μειωθεί σημαντικά η κίνηση στην αγορά, επικρατεί, όπως είπε, «πλήρης απραξία, ο λίγος κόσμος, που βγαίνει δεν προβαίνει σε αγορές. Τα ταμεία είναι κάτω του μισού, χαμηλότερα κατά 60-70% , αδύνατο να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα».
https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/773653345&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true Αυτό, που ζητούν, οι έμποροι της Πάτρας είναι να υπάρξει νέα δέσμη μέτρων, που θα ενισχύσει και τους καταστηματάρχες , και να μην αναφέρονται μόνο για συγκεκριμένες επιχειρήσεις, «ζητάμε αποζημιώσεις, γιατί πραγματικά έχουμε πληγεί. Αυτή η χώρα δεν έχει για τρεις νομούς να καλυφθούν τα διαφυγόντα κέρδη ; Για να μην έχουμε ζημιές κοιτάζουμε, όχι για κέρδη».

Επίσης στην ανακοίνωσή τους ο εμπορικός σύλλογος της Πάτρας ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης αναστολή διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης κινητών και ακινήτων, σε βάρος φυσικών ή νοµικών προσώπων έως 30 Σεπτεμβρίου 2020, παράταση υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ, των οποίων η προθεσμία έληγε την 29 Φεβρουαρίου 2020 και 31 Μαρτίου 2020, έως 30 Σεπτεμβρίου 2020, με αντίστοιχη παράταση καταβολής του φόρου, παράταση απόδοσης παρακρατούμενων φόρων έως και 30 Σεπτεμβρίου 2020, αναστολή καταβολής τρεχουσών εισφορών και δόσεων ρυθμίσεων ως 31/09/2020 σε εφορία και ΕΦΚΑ, δόσεις ρυθμίσεων που τίθενται σε αναστολή, να εισπράττονται στο τέλος της ρύθμισης σε αντίστοιχες μηνιαίες δόσεις, κεφαλαιοποίηση των καθυστερημένων μέχρι το τέλος του προηγούμενου μήνα ασφαλιστικών εισφορών μετά των πρόσθετων τελών, τόκων προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων, όσοι βρίσκονται σε καθεστώς ρύθμισης οφειλής να διατηρούν τη ρύθμιση σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής των δόσεων για έξι μήνες.

Παράλληλα ζητούν αναστολή υποχρεώσεων καταβολής δόσεων για επιχειρηματικά και στεγαστικά δάνεια από δανειολήπτες (εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις εστίασης, ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις υπηρεσιών μεταφορών), όπως και πάγωμα πληρωμής ρυθμίσεων και αναστολή πληρωμής μέχρι 31 Ιουλίου 2020 για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ , εφαρμογή του προγράμματος Business Recovery (αποζημίωση επιχειρήσεων για απώλεια εισοδήματος από την ημερομηνία έκδοσης της ΚΥΑ 13776/27.02.20 μέχρι και έξι μήνες μετά) και τέλος, άμεσο βοήθημα-ενίσχυση της τάξης 500€ ανά επιχείρηση στις πληγείσες περιοχές για την αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών και την αντιμετώπιση των συνθηκών υποχρεωτικού κλεισίματος και μείωσης του τζίρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL