Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Κ. Ζαφειρόπουλος: Μείωση 15%- 20% στην εορταστική αγορά της Πάτρας (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Ζαφειρόπουλος: Μείωση 15%- 20% στην εορταστική αγορά της Πάτρας (Ηχητικό)

Για υποτονική αγορά την περίοδο των εορτών κάνει λόγο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, Κώστας Ζαφειρόπουλος, ο οποίος μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» τόνισε ότι «δεν ήταν αυτό, που προσδοκούσαμε και συνήθως ήταν μια από τις πολύ καλές περιόδους από εισπρακτικής απόψεως, δυστυχώς όμως δεν ευοδώθηκαν οι στόχοι. Είχαμε περίπου μια μείωση της τάξεως του 15%, ίσως στην Πάτρα να είμαστε και λίγο παραπάνω».

Η μη έγκυρη καταβολή του Κοινωνικού Μερίσματος και η μείωση των δικαιούχων σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές φέρεται ότι επηρέασε την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, κάτι το οποίο επισημαίνεται και από τους εμπόρους της Πάτρας. «Φτάσαμε παραμονές της Πρωτοχρονιάς για να το δώσουν στους δικαιούχους, κάποιοι το πήραν το απόγευμα στις 30/12, νομίζω ότι ήταν καθοριστικό. Λείπουν αυτά τα χρήματα, 600 εκατομμύρια λιγότερα από πέρυσι και καταλαβαίνεται ότι αυτό το ποσό δεν έπεσε στην αγορά. Ακόμη και τα τρόφιμα, που έχουμε κάποιες εκτιμήσεις, ότι ήταν και αυτά λίγο πιο χαμηλά φέτος» ανέφερε ο κ. Ζαφειρόπουλος. «Δεν έβλεπες κόσμο με τσάντες και δεν ήταν καλό σημάδι, το είχαμε δει και πριν τα Χριστούγεννα, περιμέναμε μήπως το σώσουμε την Πρωτοχρονιά, αλλά δεν το πετύχαμε».

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/737769100&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Οι καταναλωτές ήταν επιφυλακτικοί και περιορίστηκαν στα απολύτως βασικά της εποχής όπως δώρα, παιχνίδια για τα παιδιά και τρόφιμα για το γιορτινό τραπέζι. Ακόμα και στον κλάδο των παιχνιδιών οι έμποροι δεν κατάφεραν να γεμίσουν τα ταμεία τους, όπως και οι μικροπωλητές, που έστησαν τους πάγκους τους στην Τριών Ναυάρχων (μποναμάδες) χάνοντας σημαντικό μερίδιο από τις πολυεθνικές. Οι πατρινοί δεν προχώρησαν την περίοδο των εορτών σε αγορές ένδυσης και υπόδησης, με τους εμπόρους να αναμένουν την περίοδο των εκπτώσεων, που ξεκινά στα μέσα Ιανουαρίου.

«Εμείς κάνουμε όλες τις προσπάθειες, που μπορούμε και δεν είναι τίποτε άλλο από το Open Mall, όπου από τις αρχές του χρόνου θα ξεκινήσουμε δυνατά για να το ολοκληρώσουμε στο πιο σύντομο χρονικό διάστημα , που θα μας δώσει κάποιες συνέργειες πολύ καλές. Μόνο έτσι μπορούμε να κερδίσουμε την μάχη έναντι των πολυεθνικών» επισήμανε.

«Έχει γύρει η πόλη προς τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου» δηλώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, καθώς αυτό το σημείο της Πάτρας προσέλκυσε τους περισσότερους επισκέπτες και καταναλωτές, σημαντική ήταν η κίνηση σε Μαιζώνος και λιγότερη στην οδό Κορίνθου (κεντρικές εμπορικές οδούς), «θα πρέπει σύντομα να προχωρήσουμε σε κάποιες κινήσεις. Ο κόσμος διψά να βρει και άλλον πεζόδρομο. Δεν κάνει καλό από εμπορικής άποψης, διότι συγκεντρώνεται ο κόσμος μόνο εκεί και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL