Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
Στο τέλος του έτους τα "αποκαλυπτήρια" για την απολιγνιτοποίηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο τέλος του έτους τα "αποκαλυπτήρια" για την απολιγνιτοποίηση

Στο τέλος του έτους τοποθέτησε την “αποκάλυψη” του σχεδίου της κυβέρνησης για την πλήρη απολιγνιτοποίηση της χώρας ο υπουργός ΠΕΝ Κ. Χατζηδάκης, καθιστώντας σαφές ότι, παρά τις ηχηρές ανακοινώσεις, δεν υπάρχει ακόμα κανένας σχεδιασμός.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, σημείωσε αναφερόμενος στις “περιβαλλοντικές ευαισθησίες της κυβέρνησης” ότι όλο το εγχείρημα θα ενταχθεί και θα περιγραφεί στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, το οποίο θα υποβληθεί έως το τέλος του έτους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μετά τη σπουδή αλλά και τη διαρκή απαξίωση συνολικά της λιγνιτικής δραστηριότητας που χαρακτήρισε τον επικοινωνιακό χειρισμό του κρίσιμου αυτού θέματος, ο υπουργός μίλησε για διαβούλευση με την τοπική κοινωνία καθώς και για επίσπευση μελέτης της Παγκόσμιας Τράπεζας, “η οποία έχει παραγγελθεί”, ενώ έκανε λόγο για ειδικούς από την αγορά που θα χρησιμοποιηθούν προς τον σκοπό αυτό.

Αντιδράσεις

Πάντως, οι τοπικές κοινωνίες στα μεγάλα ενεργειακά κέντρα της χώρας, τη δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη, βρίσκονται σε αναβρασμό και ήδη με ομόφωνη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης δηλώνει την αντίθεσή του στο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων ΙΙΙ και IV της Μεγαλόπολης και κάνει λόγο για “ολέθριο λάθος”, καθώς αχρηστεύεται ένας πυλώνας ανάπτυξης για την ανάκαμψή της μετά την καταστροφική οικονομική κρίση.

Δηλώνει τέλος αποφασισμένο να υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο τρόπο τα κεκτημένα των δημοτών των ενεργειακών δήμων στην ανάπτυξη με την παροχή φθηνής θερμικής ενέργειας, καθώς και ότι δημοτική αρχή, δημοτικό συμβούλιο και τοπική κοινωνία, θα σταθούν αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, καλώντας σε σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής αγώνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL