Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Κ. Νοτοπούλου: Ανεύθυνη η στάση του Χ. Θεοχάρη στην υπόθεση της Thomas Cook
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Νοτοπούλου: Ανεύθυνη η στάση του Χ. Θεοχάρη στην υπόθεση της Thomas Cook

Κριτική στον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη σε σχέση με τους χειρισμούς του στην υπόθεση της πτώχευσης της ταξιδιωτικής εταιρείας Thomas Cook άσκησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Ορθά Κοφτά.

Όπως δήλωσε η κ. Νοτοπούλου σε σχέση με την δημόσια αντιπαράθεση της με τον κ. Θεοχάρη, «ο υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης στις 25 Ιουλίου έκανε τη δική του γκάφα, ανήρτησε στα social media φωτογραφίες, η αγωνία του ήταν μάλλον να ενισχύσει το φωτογραφικό του άλμπουμ, με τον διευθύνοντα και τα λοιπά στελέχη της Thomas Cook, όπου έλεγε ότι όλα βαίνουν καλώς, ότι έγινε διεξοδική συζήτηση σε καλό κλίμα, και ότι συνεχίζουμε business as usual».

Σημείωσε ωστόσο ότι «η μετοχή της Thomas Cook έχει καταρρεύσει ήδη από τον Μάιο, επομένως ούτε business as usual, η αγωνία της αγοράς ήταν γνωστή σε όλους μας, επομένως μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει την στάση του υπουργού ανεύθυνη, μπορεί να την χαρακτηρίσει προβληματική ή και με πολλούς διαφορετικούς τρόπους από την στιγμή που επιμένει να μην απαντάει».

«Το κρίσιμο ερώτημα δεν είναι μόνο οι αναρτήσεις του και αν επρόκειτο για μια λανθασμένη επικοινωνιακή διαχείριση. Τι έκανε ο κ. υπουργός για να προστατεύσει τα συμφέροντα της Ελλάδας, των επαγγελματιών και πρωτίστως των εργαζομένων» τόνισε η κ. Νοτοπούλου σημειώνοντας πως «ενώ ξέραμε ότι έχει καταρρεύσει η μετοχή της εταιρείας από τον Μάιο ο κ. Θεοχάρης φροντίζει να καθησυχάσει τον κόσμο του τουρισμού λέγοντας ότι συνεχίζουμε κανονικά. Αντιλαμβανόμαστε πως αυτό δεν είναι μια υπεύθυνη στάση υπουργού».

Σε σχέση με τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η κατάρρευση της εταιρείας η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως «αλλάζει ο τουριστικός χάρτης παγκοσμίως και στην Ευρώπη», ενώ η κυβέρνηση πρέπει να κρατήσει 3.000.000 τουρίστες οι οποίοι δεν πρέπει να φύγουν στην Τουρκία και την Ιταλία.

«Ο κ. Θεοχάρης αντί να απαντά σε εμένα νομίζοντας ότι εγώ είμαι υπουργός Τουρισμού, τον ενημερώνουμε ότι αυτός είναι, θα έπρεπε ήδη να είναι σε επικοινωνία με άλλους tour operators προκειμένου να μη χάσει αυτό το τουριστικό μερίδιο η χώρα μας. Όταν οι ξενοδόχοι μας θα κάνουν συναντήσεις με τους tour operators θα είναι σε δυσμενέστατη θέση. Ο υπουργός δεν μας απαντά ποιος είναι ο σχεδιασμός για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι μέχρι σήμερα» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Νοτοπούλου.

Κληθείσα να σχολιάσει ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» την απόφαση να τεθούν σε αργία οι αδελφοί Ψωμιάδη από το Δημοτικό Συμβούλιο η κ. Νοτοπούλου δήλωσε πως «καθυστέρησε η απόφαση και μας προβλημάτισε, είμαστε σε μια καλή στιγμή για το Δημοτικό Συμβούλιο που έχει απαλλαγεί από την παρουσία των αδελφών Ψωμιάδη, περιμένουμε ωστόσο να βγει η οριστική απόφαση καθώς υπάρχουν πάρα πολλά στο βιογραφικό τους. Κάποια στιγμή πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη γιατί η πόλη έχει ταλαιπωρηθεί».

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/687007627&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL