Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Π.Σκουρλέτης: Η απαξίωση της ΔΕΗ από τη ΝΔ στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των δικτύων μεσαίας τάσης (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π.Σκουρλέτης: Η απαξίωση της ΔΕΗ από τη ΝΔ στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των δικτύων μεσαίας τάσης (Video)

«Το πρόβλημα με τη ΔΕΗ έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι δεν κατόρθωσε έγκαιρα να προσαρμοστεί στις μεταβαλλόμενες συνθήκες του νέου ευρωπαϊκού πλαισίου σε μια αγορά σύμφωνα με το ενωσιακό νομοθετικό πλαίσιο απελευθερώνεται», τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης τονίζοντας ότι το πρόβλημα της ΔΕΗ δεν είναι τόσο μεγάλο όσο παρουσιάζεται «αυτό γίνεται για να δικαιολογηθούν οι αυξήσεις στο ρεύμα, να απαξιώσει την εταιρία και για να ιδιωτικοποιήσουν τα δίκτυα μεσαίας τάσης, δηλαδή τον ΔΕΔΔΗΕ».

Ο ίδιος μιλώντας χθες σε τηλεοπτική εκπομπή στο Kontra, υπενθύμισε ότι η ΔΕΗ παρουσίασε ζημιές και το 2011 και το 2013.

https://www.youtube.com/embed/XAe9KrqDMEg

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «με ευθύνη των προηγούμενων διοικήσεων παραλάβαμε μία ΔΕΗ η οποία είχε υποβαθμίσει τις επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ)» με το ποσοστό της ΔΕΗ στην εγχώρια αγορά των ΑΠΕ να είναι στο 2%, την ώρα που συνολικά στην Ελλάδα το 28% της ενέργειας, παράγεται από τις ΑΠΕ.

«Αν και οι ΑΠΕ είναι ένας κερδοφόρος τομέας στον οποίο η ΔΕΗ ήταν η πρώτη που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται κατείχε μόλις το 2% του 28%», σημείωσε ο βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για επιλογή των προηγούμενων κυβερνήσεων ώστε να «μένει χώρος κερδοφορίας για τους ιδιώτες».

Ακόμη, ο Π.Σκουρλέτης δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφτασε το ποσοστό στο 3%. 

«Επιπλέον η ΔΕΗ δεν έκανε τα αναγκαία έργα μείωσης του κόστους λειτουργίας της όπως οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις με τα νησιά που επιβαρύνουν τα λεγόμενα ΥΚΩ», πρόσθεσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «επί των ημερών μας δρομολογήθηκε η μεγαλύτερη ηλεκτρική διασύνδεση της Ευρώπης, με την Κρήτη, την οποία «είναι σε θέση να κάνει ο δημόσιος ΑΔΜΗΕ τον οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ ήθελε να πουλήσει κατά 66%».

«Ακυρώσαμε το σχέδιο και πετύχαμε να υπάρχει στρατηγικός εταίρος η κινεζική εταιρία κατά 24%» υπογράμμισε ο Π. Σκουρλέτης προσθέτοντας ότι ο ΑΔΜΗΕ είναι δημόσιος κατά 51%

Ακόμη, ο ίδιος αναφέρθηκε στο «τρίτο πρόβλημα της ΔΕΗ, τα λιγνιτικά». Ο Π.Σκουρλέτης σημείωσε ότι η ΔΕΗ επένδυσε σε πολύ μεγάλες λιγνιτικές μονάδες ενώ «η λιγνιτική παραγωγή επιβαρύνεται από τα πιστοποιητικά ρύπων», καθιστώντας τη ζημιογόνα.

«Η ΔΕΗ έχει ανάγκη από τόνωση ρευστότητας», σημείωσε ο Π.Σκουρλέτης προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι «αυτό που μπορεί να γίνει είναι να δοθούν στην εταιρία όσα χρωστούν οι κυβερνήσεις του 2011 και του 2012 για τα ΥΚΩ, η ΔΕΗ να εκμεταλλευτεί σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία και να τρέξει τα δρομολογημένα έργα που θα μειώσουν το κόστος της».

Διαβάστε επίσης:

Π. Σκουρλέτης: Ο κύκλος των μνημονίων έχει κλείσει και τον έκλεισε ο ΣΥΡΙΖΑ (Video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL