Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Τ. Πετρόπουλος για 120 δόσεις: / Τ. Πετρόπουλος για 120 δόσεις: Έχουν ήδη υποβληθεί 25.000 αιτήσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τ. Πετρόπουλος για 120 δόσεις: / Τ. Πετρόπουλος για 120 δόσεις: Έχουν ήδη υποβληθεί 25.000 αιτήσεις

«Πριν καλά - καλά κλείσει μία εβδομάδα, έχουν ήδη υποβληθεί περίπου 24.000-25.000 αιτήσεις και από αυτούς είναι περίπου 1.200 που θα πάρουν σύνταξη» τόνισε σχετικά με την ρύθμιση των 120 δόσεων για τα ασφαλιστικά ταμεία ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τ. Πετρόπουλος.

«Αναγκάστηκαν και ψήφισαν τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις, όχι γιατί το ήθελαν. Η πολιτική της Ν.Δ. εναντίον της ρύθμισης οφειλών είναι γνωστή από παλιά», ανέφερε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», προσθέτοντας:

«Αυτή τη ρύθμιση την κάναμε γιατί οι άνθρωποι πνίγηκαν στο πέλαγος των χρεών που τους δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις… Το 97% των χρεών δημιουργήθηκε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 », τόνισε ο κ. Πετρόπουλος. Όπως επισήμανε, «τα παραπάνω χρέη δεν δημιουργήθηκαν από τη δική μας πολιτική. Το ελάχιστο, περίπου 2%-3% όλων των οφειλών, δημιουργήθηκαν στην περίοδο της δικής μας διακυβέρνησης, διότι, πράγματι, τα απόνερα της κρίσης υπάρχουν, δεν τελείωσαν. Οφείλουμε να ρίξουμε ένα σωσίβιο να σωθεί ο κόσμος που πνίγεται. Η Ν.Δ. θέλει να τους το αφαιρέσει, γιατί είναι ξένο προς τη δική τους νεοφιλελεύθερη αντίληψη».

Από την πλευρά της, η Ρ. Σβίγκου, εκρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι ο κ. Στουρνάρας "έρχεται σαν λαγός, έρχεται να στρώσει το έδαφος πάνω στο οποίο η Ν.Δ. θα χτίσει ασφαλιστικό Πινοσέτ, έρχεται να στρώσει το έδαφος πάνω στο οποίο η Ν.Δ. θα μιλήσει για ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας. Οι δηλώσεις αυτές αποκαλύπτουν ποιο είναι το πραγματικό σχέδιο της Ν.Δ., τόσο για την ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος όσο και για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας. Πρόκειται για δύο εφιαλτικές προοπτικές για την τεράστια πλειοψηφία των πολιτών".

«Είναι πολύ θετικό που στελέχη της Ν.Δ. όπως ο κ. Βρούτσης και η κ. Ξαφά εκφράζουν αυτές τις απόψεις. Μας δίνουν την δυνατότητα να εξηγήσουμε στους πολίτες τι κάναμε από το 2015 και μετά και το τι προγραμματίζουν κάποιοι να κάνουν αν αναλάβουν τη διακυβέρνηση», είπε ο επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης.

«Οι δηλώσεις των Βρούτση και Στουρνάρα για το ασφαλιστικό σύστημα και τις 120 δόσεις καταδεικνύουν με τον πλέον σαφή τρόπο τις προτεραιότητες της ατζέντας της Ν.Δ. Επίθεση στον κόσμο της εργασίας, εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων συγκεκριμένων τμημάτων της οικονομικής ελίτ και συρρίκνωση έως και εξαφάνιση της μεσαίας τάξης", σημείωσε, από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας Φ. Κουβέλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL