Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Ποιες είναι οι προτάσεις του ΚΕΦΙΜ που μελετά ο Κυρ. Μητσοτάκης - Πώς ο πρόεδρος της Ν.Δ. θέλει να βγει από τις... "αγκυλώσεις του ενιαίου μισθολογίου" στο Δημόσιο αναθέτοντας σε... ανεξάρτητη αρχή τις αμοιβές και την κινητικότητα στο Δημόσιο / Κυμαινόμενος κατώτατος μισθός, ασφαλιστικό Πινοσέτ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ποιες είναι οι προτάσεις του ΚΕΦΙΜ που μελετά ο Κυρ. Μητσοτάκης - Πώς ο πρόεδρος της Ν.Δ. θέλει να βγει από τις... "αγκυλώσεις του ενιαίου μισθολογίου" στο Δημόσιο αναθέτοντας σε... ανεξάρτητη αρχή τις αμοιβές και την κινητικότητα στο Δημόσιο / Κυμαινόμενος κατώτατος μισθός, ασφαλιστικό Πινοσέτ

Δέσμιος των ακραίων νεοφιλελεύθερων προτάσεων που προτείνει το ΚΕΦΙΜ (Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών) παραμένει ο Κυρ. Μητσοτάκης, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες να αποστασιοποιηθεί τουλάχιστον από μέρος των ακραίων θέσεων που παρουσίασε το νεοφιλελεύθερο think tank, τις οποίες υποσχέθηκε ότι θα μελετήσει προκειμένου να τις συμπεριλάβει στο πρόγραμμα της Ν.Δ.

Ποιες προτάσεις θα "μελετήσει"; Την αμοιβή με κυμαινόμενο (!) κατώτατο μισθό, την απόλυση εργαζόμενου αν κριθεί ότι δεν έχει ικανοποιητική απόδοση (χωρίς να προσδιορίζεται τι σημαίνει ικανοποιητική) και βέβαια το "ασφαλιστικό Πινοσέτ"!

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας επιχείρησε να πάρει για ευνόητους (προεκλογικούς) λόγους κάποιες αποστάσεις από αυτές τις θέσεις, που ξεπερνούν σε σκληρότητα τις αντίστοιχες του ΔΝΤ και οδηγούν σε πλήρη αποδιοργάνωση της εργασίας, των κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων:

"Κάποιες από τις προτάσεις σας, όπως ζητήματα που αφορούν τον κατώτατο μισθό, κάποιες από τις προτάσεις σας για τη φορολογία, τις τολμηρές σας σκέψεις για την κατάργηση των ορίων συνταξιοδότησης δεν μας βρίσκουν σύμφωνους. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, κάθε πρόταση που κατατίθεται στον δημόσιο διάλογο πρέπει να αντιμετωπίζεται χωρίς καχυποψία και χωρίς προκαταλήψεις" τόνισε κλείνοντας το "μάτι" στον σκληρό πυρήνα των θέσεων, αν και πρόσθεσε ότι "στα εργασιακά ζητήματα είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να αποφύγουμε πισωγυρίσματα τα οποία θα ανέκοπταν τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης".

Αναλυτικά παραθέτουμε προτάσεις που θα μελετήσει ο αρχηγός της Ν.Δ., οι οποίες συνιστούν "σοκ και δέος" για εκατομμύρια εργαζόμενους, κάτι άλλωστε που έχει πολλαπλώς και ευθαρσώς εκφράσει το βαρύ πυροβολικό του νεοφιλελευθερισμού στη χώρας μας, όπως η Μιράντα Ξαφά, η οποία ήταν εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης:

Παράκαμψη της υπερωρίας

* Καθορισμός γενικού μέσου εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας 40 ωρών για περίοδο τεσσάρων μηνών. Με το πρόγραμμα αυτό «δεν δημιουργείται υπερωρία», στη λογική του ευέλικτου ωραρίου (σ.σ.: διαφορετικά ωράρια ανά ημέρα), οπότε με τον τρόπο αυτόν θα αποφεύγεται η υποχρέωση της εργοδοσίας να καταβάλλει υπερωρίες.

Θολή απόλυση

* Ο θεσμός της αιτιολογημένης απόλυσης για μη ικανοποιητική απόδοση εργαζομένου χωρίς να προσδιορίζεται το «ικανοποιητική».

* Κυμαινόμενος κατώτατος μισθός. Δηλαδή όχι σταθερός, π.χ. στα 650 ευρώ για όλους, όπως ψηφίστηκε πρόσφατα με την αύξησή του, αλλά να προσαρμόζεται ανάλογα με βάση τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης, την ανταγωνιστικότητα, την πορεία του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών κ.λπ.

* Επίσης ο κατώτατος μισθός να μην είναι ενιαίος για ολόκληρη τη χώρα, αλλά να είναι κυμαινόμενος ανάλογα με την περιφέρεια, την ηλικία του εργαζομένου και την επαγγελματική εμπειρία.

Εμπόδια στην απεργία

* Απόφαση για απεργία και στάση εργασίας με πλειοψηφία επί του συνόλου των εργαζομένων.

Υποκατάσταση του υπουργείου για το Δημόσιο

* Η κινητικότητα και οι αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων να ανατίθενται στην Ανεξάρτητη Αρχή Ανθρωπίνου Δυναμικού, που θα υποκαταστήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

* Διαφορετικοί μισθοί στο Δημόσιο με ειδικά προγράμματα αμοιβών «εκτός των αγκυλώσεων του ενιαίου μισθολογίου».

Κατάργηση ορίων ηλικίας

* Μέσα πίεσης για την επιστροφή στην εργασία όσων συνταξιοδοτήθηκαν πρόωρα, όπως η καταβολή εισφοράς στις πρόωρες συντάξεις μέχρι τα 67.

* Ασφαλιστικό Πινοσέτ, δηλαδή ο λεγόμενος τρίτος πυλώνας της «υποχρεωτικής» ιδιωτικής ασφάλισης στο ασφαλιστικό σύστημα.

* Κατάργηση των ορίων ηλικίας μέχρι τα 60 χρόνια. Μετά ο κάθε εργαζόμενος θα μπορεί να βγει στη σύνταξη όποτε θέλει, αλλά όσο νωρίτερα το πράξει τόσο μικρότερο θα είναι το ποσό που θα του επιμεριστεί με βάση το προσδόκιμο ζωής. «Εάν δηλαδή το προσδόκιμο είναι 80 έτη και κάποιος συνταξιοδοτηθεί στα 60 με επιλογή του, το ποσό πού έχει συγκεντρώσει από τις εισφορές στον ατομικό λογαριασμό του θα διαιρεθεί σε ετήσια βάση διά είκοσι», όπως αναφέρουν ως παράδειγμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL