Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.2°C22.6°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
18.8°C23.5°C
2 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.0°C19.4°C
1 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.3°C22.5°C
4 BF 42%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C21.8°C
0 BF 63%
Χρ. Γιαμπουράνης: ΠΑΜΕ και οι ομάδες Παναγόπουλου-Κουτσούκη πνίγουν τις εργατικές μάχες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρ. Γιαμπουράνης: ΠΑΜΕ και οι ομάδες Παναγόπουλου-Κουτσούκη πνίγουν τις εργατικές μάχες

Το ψεύτικο δίπολο ΠΑΜΕ και Παναγόπουλου-Κουτσούκη που εξισώνει την μείωση μισθών του κ. Βρούτση με την αύξηση και κατάργηση υποκατώτατου της κ. Αχτσιόγλου πνίγει επικοινωνιακά τις μάχες που δίνουν πρωτοβάθμια σωματεία, ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, τόνισε ο Χρ. Γιαμπουράνης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

«Για όσους παρακολουθούμε και συμμετέχουμε στις συνδικαλιστικές διαδικασίες το τελευταίο διάστημα, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία ό,τι συνέβη, ήταν αναμενόμενο. Φυσικά, ήταν μία εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη το ότι αναβλήθηκε, ακυρώθηκε το συνέδριο της ΓΣΕΕ, για τους εργαζόμενους και τις τύχες τους στον ιδιωτικό τομέα, τις συμβάσεις, κτλ.» και πλέον, όπως είπε ο κ. Γιαμπουράνης σε άλλο σημείο, «όσοι συμμετέχουν, βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις, μήπως βρεθεί κάποια ημερομηνία μέσα στον Απρίλιο και γίνει συνέδριο».

Καυτηρίασε τον ρόλο τόσο των Παναγόπουλου-Κουτσούκη όσο και του ΠΑΜΕ, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι «το να χαρακτηρίζουμε “παρατάξεις” ό,τι συσπειρώνουν γύρω τους οι Παναγόπουλος και Κουτσούκης είναι υπερβολή, μιλάμε για ομαδοποιήσεις με προσωπικά χαρακτηριστικά» και όπως είπε «πιθανότατα επειδή ζουν εδώ και καιρό σε “παράλληλο σύμπαν”, εκτίμησαν ότι το συνέδριο μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Οι πρακτικές τους είναι το καλύτερο άλλοθι για τις δυνάμεις που ΠΑΜΕ, που κινητοποίησαν τον κομματικό στρατό και με εμφανώς τραμπούκικο τρόπο ακύρωσαν το συνέδριο και εμφανίζονται ως αυτοί που θα σώσουν την εργατική τάξη, κτλ».

«Το γεγονός ότι εδώ και καιρό δεν παίζουν κανέναν απολύτως ρόλο στην υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) … είναι ενδεικτικό … σε αυτό έχουν συμβάλει και οι δύο, και το ΠΑΜΕ και ο Παναγόπουλος. Και την ίδια στιγμή … κάνουν την φοβερή εξίσωση “ίδιος ο Βρούτσης (που έστειλε σε ένα βράδυ τους μισθούς εκεί που τους έστειλε), ίδια και η Αχτσιόγλου )που έδωσε την αύξηση στον κατώτατο και κατήργησε τον υποκατώτατο)”. Συνέπεια αυτής της τακτικής και των δύο ήταν η ακύρωση του συνεδρίου», υπογράμμισε ο ίδιος.

Στον αντίποδα όλων αυτών, είπε ο κ. Γιαμπουράνης, «είναι η θετική εικόνα που πρέπει να προβάλλουμε, υπάρχουν μία σειρά από πρωτοβάθμια σωματεία που αυτή την στιγμή δίνουν μάχες για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την ανάκληση απολύσεων, για την καλυτέρευση των όρων της μισθωτής εργασίας … πρέπει να αναδειχθούν αυτές οι περιπτώσεις, αρκετών πρωτοβάθμιων σωματείων, κάποιων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών, περιπτώσεις επίσης διαπαραταξιακές … αυτή την στιγμή, αυτά τα παραδείγματα πνίγονται κάτω από την εικόνα που εκπέμπει η ΓΣΕΕ, εικόνα κατάπτυστη διαπαραταξιακά, αυτό το ψεύτικο δίπολο μεταξύ ΠΑΜΕ και Παναγόπουλου-Κουτσούκη».

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/591861582&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL