Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Ούτε χθες ξεκίνησε το συνέδριο της ΓΣΕΕ!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ούτε χθες ξεκίνησε το συνέδριο της ΓΣΕΕ!

Χάος με ίντριγκες, ατέρμονες διαπραγματεύσεις και πάντα με την απειλή οριστικής διακοπής των εργασιών, για δεύτερη μέρα στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, που μέχρι αργά χθες το απόγευμα δεν είχε ξεκινήσει!

Τα προχθεσινά θλιβερά επεισόδια δεν επαναλήφθηκαν, ωστόσο ΠΑΜΕ και ΠΑΣΚ συνέχιζαν και χθες να ερίζουν για τη νομιμότητα συνέδρων (τουλάχιστον 60) και η πιθανότητα οριστικής ματαίωσης των διαδικασιών παραμένει πιθανή.

Τα επεισόδια στη ματαιωμένη τελετή έναρξης του συνεδρίου καταδίκασε με ανακοίνωσή του το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι "η απάντηση στα φαινόμενα παθογένειας του συνδικαλιστικού κινήματος, στην έλλειψη διαφάνειας στην ανάδειξη συνδικαλιστικών εκπροσώπων, στα φαινόμενα εργοδοτικού συνδικαλισμού και στην πλήρη απομάκρυνση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ από τα εργατικά συμφέροντα δεν μπορεί να είναι οι τραμπουκισμοί".

Επίθεση σε ΠΑΣΚΕ και ΠΑΜΕ

"Η αντιμετώπιση όσων εκπροσωπούν τις παθογένειες του συνδικαλιστικού κινήματος, όπως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) και εκπρόσωπος Τύπου της ΓΣΕΕ εργοδότης - συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ Δ. Καραγεωργόπουλος, με τα σωματεία σφραγίδες και τους μπράβους στο συνέδριο της ομοσπονδίας, δεν μπορεί να γίνεται με τη βίαιη διάλυση συνδικαλιστικών συνεδρίων, όπως έγινε στο συνέδριο της ΟΙΥΕ και επιχειρείται τώρα και στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Οι πρακτικές αυτές οδηγούν σε μεγαλύτερο εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, απομακρύνουν τους εργαζόμενους από το εργατικό κίνημα και ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου νομιμοποιώντας φαινόμενα τραμπουκισμών που παραπέμπουν σε πολιτικούς χώρους που δεν έχουν καμία σχέση με τις αξίες και τους αγώνες της Αριστεράς.

Μοναδική απάντηση στα φαινόμενα παθογένειας, στις μεθοδεύσεις της ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ αλλά και στην απροκάλυπτη συμμαχία της με συνδικαλιστές που πρόσκεινται στη σημερινή ηγεσία της Ν.Δ. είναι η δημιουργία ισχυρού προοδευτικού πόλου στα συνδικάτα που θα αγωνιστεί για την αυτονομία, τη δημοκρατία και τη διαφάνεια του συνδικαλιστικού κινήματος και θα ενώσει τον κόσμο της εργασίας στον αγώνα για την προστασία και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων για το σύνολο των εργαζομένων και την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων παντού.

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να γυρίσουν την πλάτη τους στο ψεύτικο δίπολο πόλωσης που προσπαθούν να στήσουν το ΠΑΜΕ και η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ και με τη συμμετοχή τους στις διεργασίες του εργατικού κινήματος να πάρουν πάνω τους τον αγώνα για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων απομονώνοντας όσους εξυπηρετούν κομματικούς σχεδιασμούς και αλλότρια συμφέροντα" καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL