Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.3°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.8°C14.6°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
16.0°C16.0°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C19.1°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.6°C15.7°C
2 BF 69%
Δεν πραγματοποιήθηκε το 38ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δεν πραγματοποιήθηκε το 38ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος

 ενώ η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ-παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ) με υπόμνημα που έστειλε στο δικηγορικό σύλλογο Αθήνας καταγγέλλει παρατυπίες.

   Ειδικότερα, η ΟΙΥΕ αναφέρει ότι «για τρίτη συνεχή φορά, επελέγη η βία από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ ως μοναδική επιλογή ... επιβολής της ιδεολογικής τους "καθαρότητας" και της δικής τους "πρωτοπορίας" τάχα στο συνδικαλιστικό κίνημα», ενώ κάνει λόγο για δημιουργία κλίματος «τρομοκρατίας και εκφοβισμού». «Από τις 06.30 πμ, εκατοντάδες κομματικά στελέχη, φοιτητές, συνταξιούχοι, επαγγελματίες συνδικαλιστές, άσχετοι με την Ομοσπονδία μας και ελάχιστοι σύνεδροι της συγκεκριμένης παράταξης, συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο και εισήλθαν μαζικά στην αίθουσα του συνεδρίου, την οποία και κατέλαβαν», ενώ «δεκάδες άλλα μέλη τους ακροβολίστηκαν σε όλους τους ορόφους του ξενοδοχείου, καταγράφοντας τις εισόδους και εξόδους στα δωμάτια των συνέδρων», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία. Υποστηρίζει ότι «όλη η μάχη έγινε, διότι το ΠΑΜΕ θα κατέγραφε σημαντικά μειωμένες δυνάμεις στο συνέδριο της ΟΙΥΕ και, κατά συνέπεια, στο συνέδριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ)» και τονίζει:

   «Η ΟΙΥΕ και τα εκατοντάδες σωματεία-μέλη της αρνούνται να συμμετάσχουν σε τέτοιου τύπου μάχες χαρακωμάτων. Ευτυχώς, όμως, αδιέξοδα σαν κι αυτά που επιχειρεί διά της βίας να επιβάλει το ΠΑΜΕ, δεν υπάρχουν για την Ομοσπονδία. Η νομιμότητα θα νικήσει».

   Από την άλλη πλευρά, δεκάδες αντιπρόσωποι της ΔΑΣ σε όλη τη χώρα από 50 σωματεία και πλέον, καταγγέλλουν ότι στο 38ο Συνέδριο της ΟΙΥΕ υπάρχουν οι εξής παρατυπίες:

   «- Δεν έχει γίνει η νομιμοποίηση των αντιπροσώπων, άρα δεν υπάρχει μητρώο για το συνέδριο.

   - Οι κάρτες των αντιπροσώπων μοιράστηκαν για ακόμη μια φορά χθες το βράδυ, πριν από την έναρξη του συνεδρίου.

   - Οι κάρτες του συνεδρίου που έχουν εκδοθεί, είναι διπλές.

   - Το συνέδριο, οι ημερομηνίες και το μέρος του, έγιναν γνωστά αποκλειστικά μέσω email, γεγονός που έχει οδηγήσει στην άγνοια των σωματείων για τη σημερινή συλλογική τους διαδικασία.

   - Μέσω αυτού του email ενημέρωσης, ανακοινώθηκε από την πλειοψηφία της ΟΙΥΕ, χωρίς να υπάρξει καμία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας, πως οι αιτήσεις υποψηφιότητας για την εφορευτική επιτροπή θα γίνουν αποκλειστικά μέσω email και τρεις ημέρες νωρίτερα από την έναρξη του συνεδρίου.

   - Οι εργασίες του συνεδρίου πραγματοποιούνται σε εργάσιμες ημέρες, γεγονός που προκαλεί αμέτρητα εμπόδια στην παρουσία των αντιπροσώπων και αντικειμενικά τον αποκλεισμό τους από την συμμετοχή στο συνέδριο».

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL