Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στα 845 ευρώ ο κατώτατος μισθός με τρεις τριετίες

Τον βηματισμό αύξησης του κατώτατου μισθού ακολουθούν οι τριετίες, με αποτέλεσμα στην περίπτωση συμπλήρωσης τριών διαδοχικών (με την προϋπόθεση ότι είχαν συμπληρωθεί μέχρι το 2012) να συνεπάγεται προσαύξηση του νέου κατώτατου μισθού κατά 30%. Έτσι, ο κατώτατος μισθός των 650 ευρώ (μεικτά) αυξάνεται κατά 11% με μία τριετία φτάνοντας στα 715 ευρώ, ενώ με τρεις τριετίες διαμορφώνεται στα 845 ευρώ.

Αυτό επιβεβαιώνει η χθεσινή εγκύκλιος της υπουργείου Εργασίας που περιλαμβάνει οδηγίες για την εφαρμογή της αύξησης του κατώτατου μισθού και του κατώτατου ημερομισθίου για τους υπαλλήλους και τους εργατοτεχνίτες όλης της χώρας. Έτσι, από την 1η Φεβρουαρίου 2019 ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί στα 650 ευρώ και το κατώτατο ημερομίσθιο στα 29,04 ευρώ και ισχύουν χωρίς ηλικιακή διάκριση, ενώ ο κατώτατος μισθός προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε διαμορφωμένη τριετία προϋπηρεσίας και έως τρεις τριετίες.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Υπόκοσμος

Σε πρώτο επίπεδο, ο στρατός των ΜΜΕ που διαπλέκεται με την κυβέρνηση έκανε αυτό που όφειλε να κάνει. Εξαφάνισε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αποτροπή της κρίσης, όπως συστηματικά εξαφανίζει τον τελευταίο καιρό οτιδήποτε μπορεί να κάνει ζημιά στον Κ. Μητσοτάκη

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις