Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C24.7°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.9°C18.3°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 35%
Ν.Ηλιόπουλος: Ο ΣΕΒ λειτουργεί ως πολιτικό κόμμα και όχι ως κοινωνικός εταίρος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν.Ηλιόπουλος: Ο ΣΕΒ λειτουργεί ως πολιτικό κόμμα και όχι ως κοινωνικός εταίρος

Για την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναφορικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου μίλησε ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, εξηγώντας τη σπουδαιότητα των αλλαγών. «Εδώ και πάρα πολύ καιρό ο ΣΕΒ δε λειτουργεί ως κοινωνικός εταίρος, αλλά ως πολιτικό κόμμα», δήλωσε ο ίδιος.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Εργασίας μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 υπογράμμισε ότι «έχει γίνει πάρα πολύ καθαρό ότι η πολιτική για τα εργασιακά τον καιρό του μνημονίου δεν ήταν προϊόν εξωτερικού καταναγκασμού αλλά το πολιτικό πρόγραμμα το οποίο πίστευε και πιστεύει ακόμα η αξιωματική αντιπολίτευση και ο ΣΕΒ».

«Εκμεταλλεύτηκαν το μνημονιακό πλαίσιο ώστε σε συνεργασία με τους θεσμούς να υλοποιήσουν αυτήν την κοινωνικά άδικη και οικονομικά αναποτελεσματική πολιτική» σημείωσε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Ο υφυπουργός τόνισε παράλληλα, ότι «όποιος υπερασπίζεται το επιχείρημα, ότι θα μειώσουμε τον κατώτατο μισθό για τους νέους για να συγκρατήσουμε την ανεργία σε αυτ'ή την κατηγορία των πολιτών, τη στιγμή που η ανεργία στους νέους είναι στο 60%, δεν θα έπρεπε να μπορεί να βρει δουλειά ούτε σε ένα ερευνητικό ινστιτούτο».

Επιπλέον, ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «όποιος επιθυμεί να οικοδομήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της χώρας πάνω στη φτηνή, ευέλικτη και κακοπληρωμένη εργασία, στο τέλος της ημέρας πάντα θα είναι χαμένος, γιατί πάντα θα υπάρχει κάποιος που μπορεί να το κάνει καλύτερα από σένα».

Τέλος, ο υφυπουργός Εργασίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη θεσμική αναβάθμιση που γίνεται όλο αυτό το χρονικό διάστημα στην Επιθεώρηση Εργασίας, σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά καταγράφονται στο ηλεκτρονικό σύστημα οι υπερωρίες και η υπερεργασία, «κάτι που η προηγούμενη κυβέρνηση συνειδητά είχε αφήσει απ' έξω ώστε να μην μπορεί να γίνει έλεγχος σε μεγάλους εργοδότες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL