Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.7°C19.7°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.5°C
1 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C20.8°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.8°C17.8°C
1 BF 51%
Γρηγόρης Τάσιος: / Γρηγόρης Τάσιος: Είμαστε υπέρ των ρυθμίσεων στα εργασιακά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γρηγόρης Τάσιος: / Γρηγόρης Τάσιος: Είμαστε υπέρ των ρυθμίσεων στα εργασιακά

«Δεν θα μπορούσαμε να σκεφθούμε καν το ενδεχόμενο να μην έχουμε ρυθμισμένες εργασιακές σχέσεις. Το αποδείξαμε στην πράξη οι ξενοδόχοι ότι βάλαμε πραγματικά 'πλάτη' στην προσπάθεια επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα» ανέφερε μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5 FM ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Oμοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ πρόσθεσε όμως ότι, ειδικά για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που παρουσιάζουν αντικειμενικές διαφοροποιήσεις ανά περιοχή και ανά μεγέθη, χρειάζεται να υπάρξει σαφής μέριμνα με εξειδικευμένα κριτήρια, τα οποία θα πρέπει να αποσαφηνιστούν μεταξύ του υπουργείου και των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε όλες οι επιχειρήσεις να είναι βιώσιμες και έτσι να υπάρξει συνέχεια της ΕΚΣΣΕ και μετά το 2019.

Ο Γ. Τάσιος διευκρίνισε ότι η ΠΟΞ τάσσεται υπέρ της κατάργησης του υποκατώτατου μισθού, ενώ για το θέμα των νεοεισερχόμενων τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για ένα μεταβατικό στάδιο στην κλαδική σύμβαση, ώστε να μπορούν να απορροφηθούν καλύτερα στην αγορά εργασίας.

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ ζήτησε να μειωθούν τα φορολογικά βάρη στο τουριστικό πακέτο για να είναι ανταγωνιστικές οι ελληνικές επιχειρήσεις στη Μεσόγειο, ενώ για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η ανεξέλεγκτη χρήση των βραχυχρόνιων μισθώσεων αναφέρθηκε με παραδείγματα (π.χ. Χανιά) και ζήτησε περαιτέρω ρύθμιση της συγκεκριμένης δραστηριότητας και εντατική εποπτεία της εφαρμογής του νόμου ώστε να εκλείψει η ασυδοσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL