Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.5°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C19.4°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.6°C
0 BF 71%
Προαναγγελία από τον Τ. Πετρόπουλο / Προαναγγελία από τον Τ. Πετρόπουλο: Νέα ρύθμιση για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προαναγγελία από τον Τ. Πετρόπουλο / Προαναγγελία από τον Τ. Πετρόπουλο: Νέα ρύθμιση για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία

Νέα ρύθμιση εντός του 2018 για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία που θα αφορά όσους δεν μπορούν να μπουν στον μηχανισμό εξωδικαστικού συμβιβασμού προανήγγειλε ο υφυπουργός Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5, πριν τελειώσει η χρονιά θα δούμε μέτρα για εκείνους που δεν μπορούν να μπουν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό ή δεν μπορούν να γίνουν δεκτές οι περιπτώσεις τους για οφειλές εισφορών.

«Το κεντρικό θέμα είναι η υπερχρέωση οφειλετών λόγω των πάρα πολύ υψηλών εισφορών που υπήρχαν» είπε ο Τ. Πετρόπουλος αναφερόμενους σε πρώην ή νυν ελεύθερους επαγγελματίες που οφείλουν μεγάλα ποσά στα ασφαλιστικά ταμεία και δεν μπορούν να υπαχθούν σε καμία υφιστάμενη ρύθμιση ή στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

«Έχουμε ήδη φτιάξει την πλατφόρμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού, εντάξαμε και τα χρέη που δημιουργήθηκαν το 2017, αλλά δεν είναι αρκετά αυτά τα μέτρα. Παρεμβαίνουν οι τράπεζες, λειτουργούν άλλοι παράγοντες που παρεμποδίζουν μία άμεση και εύλογη λύση για τους οφειλέτες. Έτσι, πριν τελειώσει η χρονιά θα δούμε μέτρα για εκείνους που δεν μπορούν να μπουν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό ή δεν μπορούν να γίνουν δεκτές οι περιπτώσεις τους στο σύστημα του εξωδικαστικού, ώστε να μειώσουμε τις οφειλές με έναν εύλογο τρόπο επιμέτρησης της οφειλής».

Ο Τ. Πετρόπουλος τόνισε ότι «πρέπει να βρούμε μια λύση για αυτόν τον κόσμο - και θα βρούμε», ενώ σε άλλο σημείο προσέθεσε ότι «φυσικά το θέμα των οφειλών θα το ρυθμίσουμε και θα δούμε από εκεί και πέρα το θέμα της ρύθμισης των συντάξεων».

Η πρόταση Μητσοτάκη οδηγεί σε μηδενισμό των επικουρικών

Σχολιάζοντας όσα είπε ο Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ περί μέτρων μείωσης οφειλών, τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης στοχεύει στην αφαίρεση των χρεών από τη Ν.Δ. Η Ν.Δ. οφείλει κάποια εκατομμύρια και λέει 'άμα πέρασαν πέντε χρόνια, σβήσ' τα'. Δεν τον νιάζουν οι πολλοί, οι φτωχοί. Άλλα τον απασχολούν».

Παράλληλα, αποδόμησε την πρόταση Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό αναφέροντας ότι η μετάβαση από το σημερινό σύστημα σε αυτό που περιέγραψε ο αρχηγός της Ν.Δ. απαιτεί πόρους ύψους 55 δισ. ευρώ, οι οποίοι δεν υπάρχουν. Τόνισε επίσης ότι η ανάθεση των επικουρικών συντάξεων σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες θα οδηγήσει στον μηδενισμό της επικούρησης προς τους υφιστάμενους συνταξιούχους και χρησιμοποίησε το παράδειγμα του ΛΕΠΕΤΕ, του λογαριασμού επικούρησης των υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας, που εδώ και έναν χρόνο μηδένισε τις παροχές του προς τους παλιούς συνταξιούχους επειδή διακόπηκαν οι εισφορές των εργαζομένων σε αυτό. Ο κ. Πετρόπουλος είπε επίσης ότι ετοιμάζεται η Υπουργική Απόφαση με την οποία από 1η Ιανουαρίου 2019 θα επιδοτείται κατά 50% το ασφαλιστικό κόστος των νέων ώς 25 ετών, ενώ από 1η Ιανουαρίου η επιδότηση προς τον εργοδότη θα φτάνει το 100%. Για το θέμα των συντάξεων, τέλος, εκτίμησε πως με τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την κυβέρνηση, δεν πρόκειται να εφαρμοστεί η μείωσή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL