Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
«Φρένο» στα σχέδια για Boxing Day: Υποχρεωτική αργία η 26η Δεκεμβρίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Φρένο» στα σχέδια για Boxing Day: Υποχρεωτική αργία η 26η Δεκεμβρίου

Απόφαση με την οποία καθορίζεται ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας η 26η Δεκεμβρίου για όλες τις επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες εν γένει, οι οποίες αργούν κατά τις Κυριακές, υπέγραψε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η κήρυξη της 26ης Δεκεμβρίου ως ημέρας υποχρεωτικής αργίας, αποτελούσε πάγιο αίτημα των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 26η Δεκεμβρίου, ακόμη ένα ξενόφερτο έθιμο στρατηγικής πωλήσεων, προκαλεί «πονοκέφαλο» στους εργαζομένους. Πρόκειται συγκεκριμένα για την Boxing Day, που μας έρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου σηματοδοτεί την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων με πολύ μεγάλες προσφορές.

Την αρχή έκανε προ ημερών η εταιρεία που διαχειρίζεται το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen των Σπάτων, όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ειδοποίησε τους εργαζόμενους να βρίσκονται stand by για το ενδεχόμενο να εργαστούν την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου.

Ανακοίνωση για ενδεχόμενη εφαρμογή του μέτρου από το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen Athens εξέδωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ).

«Έπειτα από δεκάδες καταγγελίες εργαζομένων περιήλθε σε γνώση του ΕΚΑ η πρόθεση της εταιρείας McArthurglen Ελλάς - Μονοπρόσωπη ΕΠΕ να διατηρήσει ανοιχτό το κέντρο των εκπτωτικών καταστημάτων που εκμεταλλεύεται στα Σπάτα Αττικής κατά τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, κατοχυρωμένη στη συνείδηση όλων μας αργία, με συνέπεια οι εργαζόμενοι των καταστημάτων που εδρεύουν σε αυτό να αναγκαστούν να εργαστούν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΚΑ, που ξεκαθαρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι αποδεκτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL