Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Μένει μέχρι να φύγει ο Ηλ. Κικίλιας στον ΟΑΕΔ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μένει μέχρι να φύγει ο Ηλ. Κικίλιας στον ΟΑΕΔ

Προς αντικατάσταση, παρά το προσωρινό "πάγωμα" μετά την παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου στον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού και υπουργού Επικρατείας Δ. Σταμάτη, οδεύει ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλ. Κικίλιας. Ο διοικητής του ΟΑΕΔ, που τοποθετήθηκε στον Οργανισμό για την Ανεργία το 2009 επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου και σήμερα είναι "χρεωμένος" στη ΔΗΜ.ΑΡ., είχε λάβει μηνύματα για αντικατάστασή του από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Χθες του ζητήθηκε και επίσημα από τον γενικό διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υπουργού Εργασίας Δ. Τουφεξή με το πρόσχημα ότι "δεν είχε επαφή" με το υπουργείο για την προώθηση προγραμμάτων ανάσχεσης της ανεργίας. Όμως, τόσο η συγκυρία (μετά την απόφαση Σαμαρά την περασμένη εβδομάδα για παρουσία στο κυβερνητικό σχήμα έξι αναπληρωτών υπουργών και ενός υφυπουργού που αιφνιδίασε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ.) όσο και η αδυναμία ανάσχεσης της ανεργίας που καταβάλλεται προσπάθεια να χρεωθεί στον διοικητή , επιβεβαιώνουν ότι η παραίτηση του επικεφαλής του ΟΑΕΔ εντάσσεται στον άμεσο πολιτικό σχεδιασμό Σαμαρά και Νέας Δημοκρατίας για ανασχηματισμό και εκλογές.

Η αλήθεια είναι ότι δεύτερη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα ζητήθηκε από τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση η άμεση αντικατάσταση περιφερειακών διευθυντών του Οργανισμού. Και μάλιστα η αντικατάστασή τους θεωρείται ως προϋπόθεση προκειμένου να "τρέξει" άμεσα πρόγραμμα "επιδοτούμενης εργασίας" που θα αφορά τουλάχιστον 100.000 ανέργους και οι οποίοι για την Λ. Συγγρού θα αποτελούν την εκλογική πελατεία της Νέας Δημοκρατίας σε κατά τόπους περιοχές το επόμενο διάστημα. Σε αντίθεση με τα 26 νέα και παλαιά προγράμματα που ήδη εκτελούνται αλλά αφορούν αποσπασματικές παρεμβάσεις και δεν αποδίδουν αποτελέσματα στο μέτωπο της ανεργίας.

Όπως ήδη σημειώσαμε, ηγετικά στελέχη της Αγ. Κωνσταντίνου έσπευσαν χθες αμέσως να εκφράσουν τη διαφωνία τους, αλλά και έντονη δυσφορία για το γεγονός της παραίτησης. Με πιο έμμεσο τρόπο επέλεξε να αντιδράσει το ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για σχετικά χθεσινά δημοσιεύματα που εμφάνιζαν το πρόγραμμα του κόμματος για την ανάσχεση της ανεργίας ως "ρουσφέτι".

Ειδικότερα σε ανακοίνωσή τους χαρακτήρισε "εξοργιστικό το γεγονός ότι κάποιοι κύκλοι, επιδεικνύοντας το λιγότερο κοινωνική αναλγησία, επιχειρούν να εμφανίσουν το πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας ως 'ρουσφέτι' ". "Ντροπή τους" κατέληγε η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, η Ιπποκράτους έδινε...ψήφο εμπιστοσύνης στον Ηλ. Κικίλια, "απαντώντας" ταυτόχρονα στον υπουργό Εργασίας και αναφέροντας πως "ο ΟΑΕΔ έχει έτοιμη την αναγκαία υποδομή για την άμεση εφαρμογή του προγράμματος αυτού".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL