Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΜΑΤ κατά της απεργίας στον "Παπουτσάνη"

Στη σύλληψη οκτώ απεργών εργαζομένων της σαπωνοποιίας «Παπουτσάνης» με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης και παράνομης βίας προχώρησε χθες η αστυνομία στη Χαλκίδα μετά από μήνυση της εργοδοσίας.

Στη σύλληψη οκτώ απεργών εργαζομένων της σαπωνοποιίας «Παπουτσάνης» με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης και παράνομης βίας προχώρησε χθες η αστυνομία στη Χαλκίδα μετά από μήνυση της εργοδοσίας. Οι εργαζόμενοι ήταν για δεύτερη μέρα σε απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις έξι εργαζομένων για «οικονομοτεχνικούς λόγους», οι οποίες θα συνεχιστούν και με το νέο έτος, όταν ήρθαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ.

«Η αστυνομία μαζί με εκπροσώπους της εταιρείας μπήκε στο εργοστάσιο και χωρίς λόγο επιτέθηκε στην απεργιακή περιφρούρηση, βάζοντας μέσα απεργοσπάστες» δήλωσε στην «Α» ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, Ν. Ξουράφης, καταγγέλλοντας ότι δύο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν ελαφρά. «Θέλουν να χτυπήσουν το σωματείο με τη συνδρομή των δυνάμεων καταστολής. Δεν μας φοβίζουν όμως ούτε οι μηνύσεις ούτε τα ΜΑΤ. Η απεργία συνεχίζεται κανονικά μέχρι να επιστρέψουν στη θέση τους όλοι οι απολυμένοι», προσθέτει ο Ν. Ξουράφης. Έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκίδας βρέθηκαν πλήθος πολιτών, απεργοί της «Παπουτσάνης» και μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων της περιοχής απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι του «Παπουτσάνη» προχωρούν σε κινητοποιήσεις ενάντια σε απολύσεις, καθώς το 2009, μετά από 70 ολόκληρες ημέρες κινητοποιήσεων, υποχρέωσαν την εργοδοσία να ανακαλέσει 8 απολύσεις.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις