Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αβέβαιο το μέλλον 100 εργαζόμενων σε καθαριότητα και σίτιση στο Νοσοκομείο Καβάλας

Αν ήταν ταινία θα ονομαζόταν "Η επιστροφή των εργολάβων". Είναι όμως η πραγματικότητα και αφορά τα Νοσοκομεία όλης της χώρας, με τους πρόθυμους διοικητές τους να είναι έτοιμοι να επαναφέρουν τον θεσμό των εργολάβων σε καθαριότητα και σίτιση, πάντα με τις ευλογίες της κυβέρνησης

Ήδη το Νοσοκομείο Άμφισσας αποφάσισε να προκηρύξει διαγωνισμό για να δώσει τις υπηρεσίες καθαριότητας και σίτισης σε εργολαβικό συνεργείο.

Άλλωστε, θεωρείται δεδομένη η απροθυμία της κυβέρνησης να παρέμβει νομοθετικά ώστε να απαγορεύσει τη συμμετοχή εργολαβικού σχήματος στα δημόσια νοσοκομεία και να ενθαρρύνει τη σύναψη απευθείας ατομικών συμβάσεων με τους εργαζόμενους. Να σημειωθεί ότι με νομοθετική ρύθμιση, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε αυτή τη δυνατότητα στα Νοσοκομεία, που μέχρι τότε δεν την είχαν.

Θα ακολουθήσει το Νοσοκομείο Καβάλας;

Οι συμβάσεις των εργαζόμενων στην καθαριότητα και την σίτιση στο Νοσοκομείο Καβάλας λήγουν στο τέλος του 2020. Πρόκειται για περίπου 75 εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας και 25 στη σίτιση. Αν και ο διοικητής του Νοσοκομείου Ντίνος Κλειτσιώτης δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, δημοσιογραφικές πληροφορίες σημειώνουν ότι προσανατολίζεται στην επαναφορά των εργολάβων.

Πάντως, σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι φήμες, θα πρέπει να δικαιολογήσει γιατί επιλέγει μία λύση η οποία κόστιζε (για τους 75 εργαζόμενους στην καθαριότητα) 1.416.00 ευρώ τον χρόνο και όχι τη λύση της απευθείας υπογραφής συμβάσεων, η οποία κοστίζει 840.000 ετησίως και μάλιστα προσφέρει στους εργαζόμενους υψηλότερους μισθούς και ισχυρότερα δικαιώματα.

Ανάλογη είναι και η περίπτωση της σίτισης, καθώς για τους 24 εργαζόμενους που απασχολούσε πριν τη διοίκηση Καρασαββόγλου το Νοσοκομείο μέσω εργολάβων, πλήρωνε 312.823 ευρώ ετησίως, ενώ με τις ατομικές συμβάσεις κόστιζαν 250.840 ευρώ.

Με λίγα λόγια, θα πρέπει το παρόν διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος να τεκμηριώσει, στην περίπτωση που αποφασίσει την επαναφορά των εργολάβων, για ποιο λόγο επιλέγονται λύσεις οι οποίες θα κοστίζουν ετησίως στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας περίπου 630.000 ευρώ περισσότερο. Σε κάθε περίπτωση, οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στις δύο υπηρεσίες δεν μπορούν να θεωρούνται δεδομένες, διότι θα είναι στην ευχέρεια του εργολάβου να επιλέξει το προσωπικό που θα απασχολεί.

Πηγή: Στο Κόκκινο Καβάλας

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προτεραιότητες...

Πού να το φαντάζονταν όσοι έκαναν ολονύχτιες διαπραγματεύσεις στη σύνοδο κορυφής για το ταμείο ανάκαμψης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης -που σ’ αυτές τις συναντήσεις δεν είχε εμφανιστεί... - σκόπευε να κατευθύνει κάποια εκατομμύρια αυτού του ταμείου στη χρηματοδότηση ιδιωτών...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις