Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.3°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.8°C14.6°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
16.0°C16.0°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C19.1°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.6°C15.7°C
2 BF 69%
Εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ / Εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ: Δυναμικό "όχι" στην ιδιωτικοποίηση του δικτύου νερού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ / Εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ: Δυναμικό "όχι" στην ιδιωτικοποίηση του δικτύου νερού

Για τον λόγο αυτό, η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ προκήρυξε για χθες 24ωρη απεργία. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν, αλλά και τα αναγραφόμενα στα πανό, ήταν «Απεργία. Να ακυρώσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει το εξωτερικό υδροδοτικό σύστημα της Αθήνας» και «Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού και στο ξεπούλημα των υποδομών».

Η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ έχει αποφασίσει να ξεκινήσει ενημέρωση των δήμων και των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδος, Στερεάς Ελλάδος, Εύβοιας και Αττικής για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί με την ιδιωτικοποίηση του ΕΥΣ και να καταθέσει αίτημα για έγκριση ψηφισμάτων από τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια κατά της επιχειρούμενης εμπορευματοποίησης του νερού.

Σε σχετικό ψήφισμα, η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ απαιτεί από την κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψη της τις αποφάσεις του ΣτΕ για την απαγόρευση της αποξένωσης του κράτους από τον πλήρη έλεγχο της διαχείρισης του νερού και επισημαίνει πως «το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και συνδέεται με την ύπαρξη και την ευημερία του ανθρώπου. Οι υπηρεσίες ύδρευσης - αποχέτευσης αποτελούν ζωτικό ανθρώπινο δικαίωμα (ψήφισμα 64/292 του 2010 της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ) και δεν ιδιωτικοποιούνται».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL