Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Διορθωτικές κινήσεις Σταϊκούρα / Διορθωτικές κινήσεις Σταϊκούρα: "ΣΥΝ-Εργασία" με επιδότηση εισφορών στο 60%
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διορθωτικές κινήσεις Σταϊκούρα / Διορθωτικές κινήσεις Σταϊκούρα: "ΣΥΝ-Εργασία" με επιδότηση εισφορών στο 60%

Η... διστακτικότητα έως απροθυμία αρκετών επιχειρήσεων να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία» υποχρεώνει την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέες διευκολύνσεις, ελαφραίνοντας κυρίως το μή μισθολογικό κόστος των εργοδοτών. Και προσπαθώντας έτσι να περιορίσει ένα νέο κύμα απολύσεων στην αγορά εργασίας, που θα αποτυπωθεί με εκτόξευση της ανεργίας και μετά την άρση του lockdown.

Οι διορθωτικές κινήσεις της κυβέρνησης αποτυπώνονται στη χθεσινή παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, που προβλέπει διεύρυνση της χρηματοδότησης του προγράμματος με επιπλέον 190 εκατ. ευρώ, ειδικά για την πρώτη περίοδο εφαρμογής του, κατά την οποία τα έσοδα των επιχειρήσεων είναι ακόμα συμπιεσμένα.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, "με νομοθετική πρωτοβουλία, που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή, επιδοτείται, για το μέρος του χρόνου που ο εργαζόμενος δεν εργάζεται, ποσοστό των ασφαλιστικών εισφορών του εργοδότη, ώστε να διατηρηθούν θέσεις απασχόλησης και να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να αξιοποιεί, στον βέλτιστο βαθμό, όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, μέσα και πόρους, με δίκαιο τρόπο, ώστε οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στην απασχόληση να είναι οι ελάχιστες δυνατές», δηλώνει ο Χρ. Σταϊκούρας.

Για να γίνει κατανοητή η νέα κυβερνητική παρέμβαση, ένας εργαζόμενος που τίθεται σε καθεστώς μερικής εργασίας, δηλαδή θα δουλεύει για 15 ημέρες τον μήνα, θα εισπράττει από την επιχείρηση τον μισό μισθό (το κράτος θα καλύπτει το 60% της απώλειας εισοδήματος) και τώρα θα επιδοτείται με το 60% των ασφαλιστικών εισφορών που μέχρι τώρα κάλυπτε εξ ολοκλήρου ο εργοδότης. Το μέτρο θα εφαρμοστεί μόνο για το διάστημα 15 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου.

«Όλες οι δράσεις που αναλάβαμε από την πρώτη στιγμή ως κυβέρνηση έχουν ως κύριο στόχο τη διατήρηση των θέσεων εργασίας», σημείωσε, από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, προσθέτοντας: "Ερχόμαστε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο το προστατευτικό πλαίσιο για τον εργαζόμενο και την επιχείρηση που θα ενταχθούν στον μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης 'Συν-Εργασία', καλύπτοντας το 60% των εργοδοτικών - ασφαλιστικών εισφορών για τον χρόνο που ο εργαζόμενος δεν θα εργάζεται.

Ειδικότερα, από 15 Ιουνίου μέχρι και 31 Ιουλίου, η Πολιτεία θα καταβάλει το 60% των εργοδοτικών - ασφαλιστικών εισφορών των εργαζόμενων για τον χρόνο που αυτοί δεν εργάζονται, ως ένα επιπλέον κίνητρο για τις επιχειρήσεις προκειμένου να διατηρήσουν ή και αυξήσουν τις θέσεις εργασίας τους.

Με αυτόν τον τρόπο καθίσταται ελκυστικότερο και ευνοϊκότερο το πλαίσιο για τις επιχειρήσεις, ώστε να ενταχθούν στον μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης  'Συν-Εργασία'», κατέληξε.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL