Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Ν. Φωτόπουλος: Η ηγεσία της ΓΣΕΕ δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Φωτόπουλος: Η ηγεσία της ΓΣΕΕ δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση

Δριμύ κατηγορώ κατά της ηγεσίας της ΓΣΕΕ ότι δίνει πλήρη κάλυψη στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε πρωτοφανείς αντεργατικές πολιτικές και ρυθμίσεις που αφαιρούν μια σειρά βασικά δικαιώματα στους εργαζόμενους καταλόγισε ο επικεφαλής της αριστερής παράταξης ΕΜΕΙΣ - ΑΡΚΙ Νίκος Φωτόπουλος.

"Όποιος περίμενε ότι από τη σημερινή -με δύο μήνες καθυστέρηση, λες και δεν υπήρξαν συγκλονιστικές εξελίξεις σε βάρος του κόσμου της εργασίας- συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ θα αποφασιζόταν κάτι ουσιαστικό στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των συμφερόντων του, διαψεύσθηκε οικτρά.

Οι καρεκλοκένταυροι γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ, που βρίσκονται στο τιμόνι της συνομοσπονδίας με την αρωγή της κυβέρνησης της Ν.Δ., των ΜΑΤ και των φουσκωτών, για πολλοστή φορά όχι μόνο απέδειξαν πόσο κατώτεροι των περιστάσεων είναι και πόσο ανίκανοι να υπερασπιστούν τους σκληρά δοκιμαζόμενους εργαζόμενους και ανέργους, επιπροσθέτως με τα όσα είπαν κάλυψαν πλήρως και έδωσαν άλλοθι στην κυβέρνηση για τις δεκάδες αντεργατικές αποφάσεις της" τόνισε ο Ν. Φωτόπουλος.

Όπως ακόμα σημείωσε, "δυστυχώς για μια φορά ακόμα δεν λήφθηκε καμία ουσιαστική απόφαση για το σταμάτημα των βάρβαρων αντεργατικών πολιτικών της κυβέρνησης και τη διεκδίκηση μιας σειράς δίκαιων αιτημάτων, ενώ από την πλευρά μας ασκήσαμε σκληρή κριτική, θέτοντας ταυτόχρονα ένα πλαίσιο προτάσεων".

Τέλος, τόνισε ότι η ηγεσία της ΓΣΕΕ δεν έκανε απολύτως τίποτα για να μην περάσουν οι αθλιότητες της κυβέρνησης της Ν.Δ. αλλά και γιατί με τη δήλωση του προέδρου από τις αρχές Μαρτίου συμφώνησε ότι «και οι εργαζόμενοι πρέπει να βάλουν πλάτη και να επωμιστούν ένα μέρος της κρίσης», δίνοντας το πράσινο φως να περάσουν όλα αυτά τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL