Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Η... απάντηση της κυβέρνησης στους εργαζομένους / Τα ΜΑΤ του Βρούτση η απάντηση σε απολυμένους και ανέργους του τουρισμού!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η... απάντηση της κυβέρνησης στους εργαζομένους / Τα ΜΑΤ του Βρούτση η απάντηση σε απολυμένους και ανέργους του τουρισμού!

Με ΜΑΤ και ρίψη χημικών υποδέχθηκε χθες τους εργαζόμενους στον τουρισμό ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, αρνούμενος φυσικά να συναντηθεί μαζί τους και επιβεβαιώνοντας έτσι πώς η κυβέρνηση απαντάει στα αυτονόητα αιτήματα του πλέον ευάλωτου μέσα στην κρίση κλάδου, που οδηγείται μαζικά σε υποαπασχόληση και στην ανεργία.

Μάλιστα, την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη η κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας και η αναίτια επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές, στο υπουργείο προσερχόταν η γ.γ. Άννα Στρατινάκη, η οποία επίσης δεν δέχθηκε να ακούσει τους εργαζόμενους. Την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και βουλευτής.

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι

Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι από ξενοδοχεία και από τον κλάδο του επισιτισμού ζητούν να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων όπως προβλέπεται από τις συλλογικές συμβάσεις, καμία μείωση, καμία αρνητική αλλαγή, όχι στην εκ περιτροπής εργασία, να επαναπροσληφθούν όλοι οι εποχικοί, να προστατευτούν όλοι οι άνεργοι του κλάδου. «Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά! Δεν θα θυσιαστούμε για άλλη μια φορά για τα κέρδη τής μεγαλοεργοδοσίας!» σημείωναν οι εργαζόμενοι, προσθέτοντας: «Εμείς οι εποχικοί εργαζόμενοι στον τουρισμό πληττόμαστε περισσότερο από όλους τους άλλους κλάδους της οικονομίας. Όλα τα χρόνια μαζεύαμε λίγα χρήματα το καλοκαίρι για να ζήσουμε το χειμώνα με τρεις μήνες επίδομα ανεργίας των 400 ευρώ. Φέτος αυτά τα χρήματα δεν θέλουν να μας τα δώσουν. Τα κέρδη τα παίρνουν αυτοί, τις ζημιές τις πληρώνουμε εμείς».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων τα σωματεία εργαζομένων στα ξενοδοχεία "Stanley", "Athens Marriott", "Grand Resort", "Royal Olympic», «Crown Plaza», «Select», εργαζόμενοι από το «Caravel», η σωματειακή επιτροπή από το «Electra Metropolis», εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», αυτοαπασχολούμενοι στην εστίαση, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής κ.ά.

Αλ. Χαρίτσης: Αυτή είναι η κανονικότητα Βρούτση - Μητσοτάκη

"Ο υπουργός Εργασίας όχι μόνο αρνήθηκε να συναντήσει τους εργαζόμενους σε επισιτισμό και τουρισμό που ζητούν το αυτονόητο, επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας, αλλά τους 'υποδέχθηκε' με ΜΑΤ και χημικά. Αυτή είναι η νέα 'κανονικότητα' της κυβέρνησης που ομολόγησε άλλωστε με κυνισμό ο κ. Μητσοτάκης όταν αντίκρισε απολυμένους στη Θεσσαλονίκη" σημείωσε με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Χαρίτσης.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL