Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
Νέο Ασφαλιστικό / Νέο Ασφαλιστικό: Τον χαβά του ο Μηταράκης...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέο Ασφαλιστικό / Νέο Ασφαλιστικό: Τον χαβά του ο Μηταράκης...

Συνεχίζουν τα ψέματα στο υπουργείο Εργασίας την ώρα που δέχονται τις επικρίσεις των βουλευτών της Ν.Δ. και την οργή των αγροτών για το σχέδιο αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών με την ένταξή τους στην πρώτη ασφαλιστική κλάση των 220 ευρώ, που σημαίνει σχεδόν διπλασιασμό των εισφορών που καταβάλλουν σήμερα και οι οποίες είναι στα 114 ευρώ.

Την τακτική αυτή ακολούθησε και χθες ο υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Νότης Μηταράκης λέγοντας στην ΕΡΤ1 ότι "ουδέποτε ο κ. Βρούτσης ενέταξε τους αγρότες στις ίδιες ασφαλιστικές κλάσεις των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων" και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διακινεί ψέματα... Ωστόσο απέφυγε, παρά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, να αναφερθεί στο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που θα κληθούν να πληρώσουν οι αγρότες, ενώ επίσης δεν απάντησε αν θα είναι αυξημένο από το επίπεδο των 114 ευρώ τον μήνα που ισχύει σήμερα.

Επίσης επιχείρησε να συμψηφίσει τα οφέλη από τη μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ που θα ισχύσει από το 2020 με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες όσο και για τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες.

"Δεν θα επιβαρυνθούν οι αγρότες από το νέο μοντέλο εισφορών. Για όλες τις κατηγορίες των μη μισθωτών, το πρόσημο θα είναι θετικό με αύξηση στο διαθέσιμο εισόδημα λόγω των φορολογικών ελαφρύνσεων και των αλλαγών στο σύστημα εισφορών" σημείωσε.

Όπως τόνισε, από το 2020 θα έχουμε νέο σύστημα εισφορών για περίπου 1.440.000 μη μισθωτούς και σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες θα έχουμε τη θέσπιση μιας κλίμακας εισφορών προκαθορισμένου ύψους και πληροφορίες κάνουν λόγο για κατώτατη ελάχιστη εισφορά της τάξεως των 220 ευρώ.

Δεν θα υπάρξει επιβάρυνση για τους αγρότες, είπε ο κ. Μηταράκης, έτσι λοιπόν θα υπάρξει μια ειδική κατηγορία εισφορών για τους αγρότες, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν και να έχουν καλύτερη σύνταξη.

Τέλος τόνισε ότι το νέο σύστημα θα είναι καλύτερο από σήμερα για τους μη μισθωτούς επισημαίνοντας ότι ταυτόχρονα θα υπάρχει και ειδική πρόβλεψη για τους νέους επιστήμονες και υπενθυμίζοντας ότι σήμερα πληρώνουν πολύ χαμηλές εισφορές για την πρώτη πενταετία του ασφαλιστικού τους βίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL