Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σήμερα το πανελλαδικό συλλαλητήριο της ΠΟΕ - ΟΤΑ

ICON

Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών

Σήμερα κορυφώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός), όπως και στις υπηρεσίες πρασίνου των δήμων με μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, για το οποίο καλεί η ΠΟΕ - ΟΤΑ στις 11 π.μ.

Την ίδια ώρα, μάχη δίνεται στη Βουλή για την απόσυρση όχι μόνο της διάταξης για την εκχώρηση σε ιδιώτες των εν λόγω υπηρεσιών, αλλά και της διάταξης για την υποβάθμιση της λειτουργίας των δημοτικών συμβουλίων ως προς τη λήψη αποφάσεων δια περιφοράς, αλλά και για κατάργηση του όρου της απαρτίας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητούν την απόσυρση του άρθρου 179 του επενδυτικού νομοσχεδίου γιατί, όπως λένε, “παρέχεται η δυνατότητα στους δημάρχους με μειοψηφίες να εκχωρούν στους ιδιώτες τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου”. “Μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε σε απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, σε κατάργηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε οικονομική επιβάρυνση των δημοτών μέσω της αύξησης των δημοτικών τελών” υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι. Χθες, οι εργαζόμενοι έκαναν μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας, με κατάληξη στο υπουργείο Εσωτερικών, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.

Να δικαιολογήσει την απόφασή του για εκχώρηση σε ιδιώτες των δημοτικών υπηρεσιών επιχείρησε ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος επικαλούμενος το ακραίο παράδειγμα της Κέρκυρας. “Δεν είναι ταμπού ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας και πρέπει να τον στηρίξουμε” είπε (Open TV) ο Τ. Θεοδωρικάκος, υποστηρίζοντας ότι “δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας εργαζόμενος της Αυτοδιοίκησης”. “Όμως υπάρχουν κενά, υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν ανάγκες και χρειάζεται η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα” σημείωσε.

ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις