Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Γ. Μυλωνάς: Ρεβανσισμός σε βάρος εργαζόμενων και συνδικάτων τα αντεργατικά μέτρα της ΝΔ (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Μυλωνάς: Ρεβανσισμός σε βάρος εργαζόμενων και συνδικάτων τα αντεργατικά μέτρα της ΝΔ (Ηχητικό)

Με αφορμή τα αντεργατικά μέτρα που περιλαμβάνονται στο υπό διαβούλευση αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) προκήρυξε 24ωρη απεργία την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου και Στο Κόκκινο μίλησε ο πρόεδρος του Γιώργος Μυλωνάς.


https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/682750712&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Ο κ. Μυλωνάς στον Στάθη Σχινά εξήγησε την προσπάθεια που καταβάλεται ώστε και άλλα συνδικάτα να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση, ενώ εξήγησε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνδέει την ανάπτυξη με τη μείωση μισθών, ουσιαστικά με τις ελεύθερες οικονομικές ζώνες και όπως είπε «αυτό υποκρύπτεται πίσω από αυτό το εργασιακό μοντέλο».

«Ουσιαστικά είναι μια προσπάθεια επιβολής, ένας ρεβανσισμός και στα συνδικάτα» εξήγησε ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α. και τόνισε ότι πρόκειται για την επιβολή των παλιών μνημονιακών τακτικών και εμμονών που είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Ο κ. Μυλωνάς εξήγησε πόσο η κυβέρνηση προσπαθήσει να εγκλωβίσει και να απαξιώσει τα συνδικάτα, αλλά και ότι ουσιαστικά η Νέα Δημοκρατία καταργεί τις κλαδικές συμβάσεις.

«Τοπικές συμβάσεις θα γίνονται με ενώσεις ανθρώπων και ουσιαστικά μιλάμε και για την κατάργηση του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ). Δηλαδή το δεύτερο όπλο που είχαν οι εργαζόμενοι, να προσπαθήσουν να βρουν το δίκιο τους ή να βελτιώσουν λίγο τις συνθήκες εργασίας» είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ότι η προσφυγή στη διαιτησία γίνεται τόσο δύσκολη «μην πω και επικίνδυνη γιατί ακόμα και αν φτάνει μάλλον για μειώσεις θα μιλάμε παρά για αυξήσεις».

«Θα μπορεί οποιοσδήποτε εργοδότης με πολύ απλούς τρόπους και διαδικασίες μ’ έναν λογιστή του να δηλώνει ότι υπάρχει κάποια αδυναμία στην επιχείρηση και να προχωράει σε μειώσεις μισθών» εξήγησε ο κ. Μυλωνάς και τόνισε ότι «το πολυνομοσχέδιο δεν μας παίρνει να διαχωριστούμε και δεν μας παίρνει να συζητάμε για ημερομηνίες αλλά επί της ουσίας. Εκείνο που θέλω να αναδειχτεί και να καταλάβει και ο τελευταίος εργαζόμενος είναι ότι αυτό το πολυνομοσχέδιο αλλάζει όλη τη φιλοσοφία της επιχειρηματικότητας» εξήγησε και τόνισε ότι το γνωστό σύνθημα μετατρέπεται στο «νόμος είναι το δίκιο του επενδυτή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL