Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
Πραξικοπηματικές ενέργειες ΔΑΚΕ και ΔΥΣΥΠ στην ΑΔΕΔΥ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πραξικοπηματικές ενέργειες ΔΑΚΕ και ΔΥΣΥΠ στην ΑΔΕΔΥ

Το ΔΤ της προκήρυξης της απεργίας, μετά την συγκέντρωση 10 ψήφων σε σύνολο 17, ανέβηκε στο site της ΑΔΕΔΥ, και μετά από λίγη ώρα κατέβηκε κατόπιν εντολής του Προέδρου και του Γραμματέα (ΔΑΚΕ-ΝΔ και ΔΥΣΥΠ-παράταξη του ΚΙΝΑΛ αντίστοιχα) στους εργαζόμενους της ΑΔΕΔΥ, και άνευ άλλης πληροφόρησης προς τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου ή της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.

"Πρόκειται για άλλο ένα επεισόδιο μιας συνειδητής προσπάθειας των παρατάξεων της ΔΑΚΕ και της ΔΥΣΥΠ (η οποία με ευθύνη της ηγετικής ομάδας της μεταβάλλεται ταχέως σε παράταξη του Μητσοτάκη στο Δημόσιο)να απονεκρώσουν από οποιαδήποτε λειτουργία αντιπαράθεσης με τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις πολιτικές της" αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αυτόνομη Ριζοσπατική Κίνηση της ΑΔΕΔΥ.


Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΑΡΚΙ:

Στο τελευταίο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, αποφασίσθηκε μεταξύ άλλων η προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης, μόλις ανακοινωθούν οι αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο και η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Με το λεγόμενο αναπτυξιακό νομοσχέδιο εισάγεται, όπως είναι ήδη γνωστό, σειρά παρεμβάσεων στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα που ισοδυναμούν με ένα νέο Μνημόνιο

Επιγραμματικά, θεσπίζονται Ειδικές Οικονομικές  Ζώνες, καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις, η συνδικαλιστική δραστηριότητα θα τελεί πλέον υπό την έγκριση των εργοδοτών ή του υπουργού, αίρεται κάθε έννοια προστασίας του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, ιδιωτικοποιούνται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Στο πλαίσιο αυτό, και μετά της απόφαση του ΕΚΑ για 24ωρη απεργία για της 24 Σεπτεμβρίου, κρίθηκε απαραίτητη η υλοποίηση της απόφασης του ΓΣ.

Η απεργιακή κινητοποίηση  και το πλαίσιο  που την συνοδεύει, ψηφίστηκε από την παράταξή μας, την ΕΑΕ και το ΠΑΜΕ, τις Παρεμβάσεις, την Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή και εκόντες άκοντες την παράταξη της ΛΑΕ(ΜΕΤΑ) καθώς επέμενε να υπάρχει καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για την σημερινή πολιτική της ΝΔ.(!)

Το ΔΤ της προκήρυξης της απεργίας , μετά την συγκέντρωση 10 ψήφων σε σύνολο 17, ανέβηκε στο site της ΑΔΕΔΥ, και μετά από λίγη ώρα κατέβηκε κατόπιν εντολής του Προέδρου και του Γραμματέα (ΔΑΚΕ-ΝΔ και ΔΥΣΥΠ-παράταξη του ΚΙΝΑΛ αντίστοιχα) στους εργαζόμενους της ΑΔΕΔΥ, και άνευ άλλης πληροφόρησης προς τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου ή της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΕ, αναρωτηθήκαμε και εγκαλέσαμε όσους προκάλεσαν την πρωτοφανή και πραξικοπηματική ενέργεια, να κατεβάσουν με το έτσι θέλω απόφαση της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ.

Στην αρχή μας είπαν πως δεν είχε πλειοψηφία, μετά ότι δεν υπήρχε απόφαση και έπρεπε να συνεδριάσει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, μετά ότι δεν είναι και τόσο σημαντικά όσα περιέχονται στο νομοσχέδιο και καλύτερα να ασχοληθεί η ΓΣΕΕ και στο τέλος ότι συμφωνούσαν με την απεργία αλλά όχι με το πλαίσιο καθώς δεν υπήρχε καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της  ΝΔ. Τελικά, και παρά τις επίμονες προσπάθειες κα κωλυσιεργήσουν την διαδικασία, ψηφίστηκε το αρχικό πλαίσιο

Πρόκειται για άλλο ένα επεισόδιο μιας συνειδητής προσπάθειας των παρατάξεων της ΔΑΚΕ και της ΔΥΣΥΠ (η οποία με ευθύνη της ηγετικής ομάδας της μεταβάλλεται ταχέως σε παράταξη του Μητσοτάκη στο Δημόσιο)να απονεκρώσουν από οποιαδήποτε λειτουργία αντιπαράθεσης με τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις πολιτικές της.

Καθίσταται πλέον απαραίτητη η συγκρότηση ενός προοδευτικού, δημοκρατικού μετώπου, ειδικά μπροστά στο επερχόμενο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ και προκειμένου να αλλάξουν οι συσχετισμοί. Πρόκειται για απαραίτητη προϋπόθεση έτσι ώστε να προασπιστεί τη δημοκρατική λειτουργία και ο αγωνιστικός χαρακτήρας της Συνομοσπονδίας, ξανακερδίζοντας την  αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη των εργαζομένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL