Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ολόκληρη η σύνταξη στους δικαιούχους

Συντάξεις θανάτου: Τι προβλέπεται για το Μάτι

Διευκρινίσεις σχετικά με την έκδοση συντάξεων θανάτου λόγω φυσικών καταστροφών και το νομοσχέδιο που αφορά την κύρωση της ΠΝΠ για το Μάτι έδωσε χθες μέσω του γραφείου του ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ν. Μηταράκης.

Όπως αναφέρει, "σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε τον Νοέμβριο του 2018, στις περιπτώσεις που ο θάνατος του ασφαλισμένου ή του συνταξιούχου έχει επέλθει από τη 13η Μαΐου 2016 και εφεξής, κατά τη διάρκεια πλημμυρικών φαινομένων, πυρκαγιών, σεισμών και λοιπών θεομηνιών σε περιοχές οι οποίες οριοθετούνται ως πληγείσες με σχετική Υπουργική Απόφαση, χορηγείται ως σύνταξη λόγω θανάτου στον επιζώντα σύζυγο/μέρος συμφώνου συμβίωσης και τα προστατευόμενα τέκνα ολόκληρο το ποσό σύνταξης που ελάμβανε ο θανών συνταξιούχος ή εδικαιούτο ο θανών ασφαλισμένος».

Ο υφυπουργός έχει εκδώσει τη σχετική εφαρμοστική εγκύκλιο από 2.8.2019 ως βασική προτεραιότητα του υπουργείου Εργασίας με στόχο "να ομαλοποιηθεί σταδιακά η κατάσταση και να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των δικαιούχων».

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Επτά μήνες κυβέρνηση Μητσοτάκη: Γκέλες παντού

Επτά μήνες μετά τις εκλογές, η ελληνική πραγματικότητα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη διαμορφώνεται ως εξής: Στο προσφυγικό, υπάρχει πλήρης απώλεια ελέγχου. Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να θέσει στοιχειώδεις στόχους και να τους υλοποιήσει και έχει μετατραπεί σε ουρά των τοπικών της ακροδεξιών παραγόντων....

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις