Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Τράπεζα Πειραιώς: / Τράπεζα Πειραιώς: Τελεσίγραφο απολύσεων από τον Μεγάλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τράπεζα Πειραιώς: / Τράπεζα Πειραιώς: Τελεσίγραφο απολύσεων από τον Μεγάλου

Με απολύσεις απειλεί ευθέως τους εργαζόμενους τραπεζοϋπαλλήλους της Τρ. Πειραιώς ο διευθύνων σύμβουλος Χρ. Μεγάλου, όπως επιβεβαιώνεται και στην εκβιαστική επιστολή την οποία απέστειλε στις αρχές της εβδομάδας στο προσωπικό της τράπεζας.

Παρά τις διαπραγματεύσεις με τη συμμετοχή του σωματείου και της ΟΤΟΕ, τις γραπτές δεσμεύσεις της τράπεζας και του ιδίου για εθελοντική μετακίνηση μέρους του προσωπικού (μόνο αν το επιλέξει ο εργαζόμενος ανέφερε χαρακτηριστικά) στη διαχείριση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων και την κοινή εταιρεία με τη σουηδική Intrum, ο διευθύνων σύμβουλος επανέρχεται με αυστηρή και -τελεσίγραφο επιστολή δείχνοντας ουσιαστικά την πόρτα σε όσους αρνούνται να μετακινηθούν.

"Πολλοί συνάδελφοι, αξιολογώντας ορθώς τα πλεονεκτήματα της πρότασης, έχουν ήδη ανταποκριθεί θετικά... Θα ήθελα να καλέσω τους συναδέλφους που μέχρι τώρα είναι επιφυλακτικοί, ή και αρνητικοί, να επανεξετάσουν τη στάση τους σταθμίζοντας τα πραγματικά δεδομένα. Οι εγγυήσεις και οι παροχές είναι διαθέσιμες σε όλους στην παρούσα φάση και είναι επωφελείς για τη μετάβαση στη νέα εταιρεία. Όλα τα δεδομένα αποτυπώνονται με σαφήνεια στη συμφωνία με την ΟΤΟΕ και απέχουν πολύ από τη διαστρεβλωμένη εικόνα που ορισμένοι σκοπίμως παρουσιάζουν.

Η ανεύθυνη αυτή στάση τους, που υπαγορεύεται από προσωπικές επιδιώξεις και σκοπιμότητες, θα έχει ως αποτέλεσμα να μην επωφεληθούν όλοι οι εργαζόμενοι των ευεργετικών παροχών και εγγυήσεων της συμφωνίας με την ΟΤΟΕ και να τεθεί σε κίνδυνο η απασχόληση όσων δεν μεταβούν στη νέα εταιρεία. Διότι είναι προφανές ότι μετά τη μεταφορά των δραστηριοτήτων του RBU στη νέα εταιρεία, η δυνατότητα απορρόφησης πλεονάζοντος προσωπικού από την τράπεζα θα είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

Ως εκ τούτου, η τράπεζα θα επανεξετάσει τη στάση της λαμβάνοντας υπόψη όλες τις εναλλακτικές επιλογές, με γνώμονα την πλήρη λειτουργία της νέας εταιρείας την 1η Οκτωβρίου.

Είναι πλέον η ώρα που ο καθένας από εμάς πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Να αποφασίσει μέχρι την 4η Σεπτεμβρίου υπεύθυνα, με ψυχραιμία και ρεαλισμό για το μέλλον το δικό του και της οικογένειάς του" καταλήγει στην επιστολή του ο Χρ. Μεγάλου.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των εργαζομένων υπάρχει μεγάλη ανησυχία, ενώ το κλίμα επιδεινώνεται και λόγο της στάσης που τηρούν τόσο το Σωματείο Εργαζομένων στην Πειραιώς όσο και η ΟΤΟΕ. Μάλιστα η στάση των συνδικάτων στην κλιμάκωση των πιέσεων από την πλευρά του διευθύνοντος συμβούλου, επιβεβαιώνει το κλίμα εργοδοτικού συνδικαλισμού που έχει επιβληθεί με την ανοχή τους όλα τα τελευταία χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL