Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΣΥΡΙΖΑ: "Ντροπή για την κυβέρνηση" η ποινικοποίηση δημοκρατικών δικαιωμάτων

left.gr

“Είναι ντροπή για μια ευρωπαϊκή δημοκρατία να αντιμετωπίζει την ειρηνική, κοινωνική διαμαρτυρία με τέτοιο αυταρχισμό. Είναι ντροπή για την κυβέρνηση να προσπαθεί να ποινικοποιήσει αυτονόητα δημοκρατικά δικαιώματα.” τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

"Είναι ντροπή για μια ευρωπαϊκή δημοκρατία να αντιμετωπίζει την ειρηνική, κοινωνική διαμαρτυρία με τέτοιο αυταρχισμό. Είναι ντροπή για την κυβέρνηση να προσπαθεί να ποινικοποιήσει αυτονόητα δημοκρατικά δικαιώματα." τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ, στην οποία χαρακτήρισε "όνειδο και ντροπή για τη δημοκρατία" την ειρηνική διαμαρτυρία των φοιτητών της ΑΡ.ΕΝ έξω από το πολιτικό γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη, οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με τη βίαιη καταστολή των αστυνομικών δυνάμεων.

"Προσπαθούν να βαφτίσουν μια ειρηνική διαμαρτυρία φοιτητών-τριών «τρομοκρατική ενέργεια», δείχνοντας σε τι σημείο είναι ικανοί να φτάσουν" προσθέτει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

"Είμαστε σίγουροι ότι η λάσπη και οι «χειροβομβίδες» που είναι διατεθειμένοι να ρίξουν προκειμένου να αποφύγουν τη συντριβή θα είναι τόσο μεγάλες, όσο και η επερχόμενη συντριβή τους".
 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Η ψήφος των αποδήμων

Από τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του Τ. Θεοδωρικάκου για «το δικαίωμα της ψήφου των Ελλήνων σε όλη τη Γη» και τους πύρινους λόγους του Μητσοτάκη στην Αστόρια («το 2023 θα ψηφίσετε από τον τόπο διαμονής σας») μέχρι τις συνεχείς αναδιπλώσεις,

Δειτε ολοκληρο το αρθρο