Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Τον Τίτο Πατρίκιο τιμά σήμερα το Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τον Τίτο Πατρίκιο τιμά σήμερα το Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας

Τον ποιητή Τίτο Πατρίκιο τιμά σήμερα (στο θέατρο Παπαδημητρίου, στις 7.45 μ.μ.) το 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ που συνεχίζεται έως τις 26 Νοεμβρίου στην πόλη της Χαλκίδας.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ παρουσιάζονται περισσότερες από 90 ταινίες ντοκιμαντέρ παραγωγής 2016 - 2017, ενώ 40 ταινίες κάνουν την επίσημη πρεμιέρα τους στη Χαλκίδα. Η τελετή έναρξης ήταν αφιερωμένη στον Μανώλη Γλέζο, για τον οποίο μίλησαν ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος, ο κινηματογραφιστής Νίκος Καβουκίδης, ο δημοσιογράφος Γιώργος Βότσης και ο συγγραφέας Λαοκράτης Βάσης, ενώ στο κλείσιμο της τελετής προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Μανώλης Γλέζος... ο αιώνιος αγωνιστής» του Νίκου Καβουκίδη.

Φέτος στη διοργάνωση τιμώμενη χώρα είναι η Νορβηγία, με την προβολή επιλεγμένων νορβηγικών ντοκιμαντέρ. Ακόμη, το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκθέσεις φωτογραφίας, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις ζωγραφικής, ημερίδες και εργαστήρια σε συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Το Φεστιβάλ της Χαλκίδας διοργανώνει επίσης το αφιέρωμα Ecofeel, με στόχο την ευαισθητοποίηση των θεατών στα περιβαλλοντικά θέματα. Στο πλαίσιο της ενότητας αυτής, θα προβληθούν πέντε ντοκιμαντέρ: "Φτερά στον άνεμο", του Νίκου Αναγνωστόπουλου, «Guardians of the Aegean», του Όμηρου Ευαγγελινού, "Οιωνός", του Σταύρου Ιωάννου, «Ο τελευταίος των Ασπροπάρηδων», του Γιάννη Φλούλη, «Μονοπάτια», του Απόστολου Ασημακόπουλου. Έκθεση φωτογραφιών από τη ζωή και το έργο του Νίκου Κούνδουρου φιλοξενείται στο φουαγιέ του αμφιθέατρου της Περιφέρειας Εύβοιας.

Ακόμη, έκθεση φωτογραφιών του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα φιλοξενείται στην ισόγεια αίθουσα του δημαρχείου Χαλκίδας. Η τελετή λήξης του 11ου φεστιβάλ στις 26 Νοεμβρίου είναι αφιερωμένη στο σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο, πρόεδρο της πρώτης κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ θα απονείμει συνολικά 13 βραβεία: Πρώτης, δεύτερης και τρίτης καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους, πρώτης, δεύτερης και τρίτης καλύτερης ταινίας μικρού μήκους, βραβείο σκηνοθεσίας, βραβείο φωτογραφίας, βραβείο μοντάζ, βραβείο μουσικής, βραβείο ήχου, βραβείο "Γ. Κολόζης" για ταινία με θέμα το περιβάλλον, βραβείο πρεμιέρας, για ταινία που κάνει την επίσημη πρώτη προβολή της στο Φεστιβάλ.

Στην προσπάθεια στήριξης της εγχώριας κινηματογραφίας το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας συγκεντρώνει και προβάλλει ολόκληρη την ετήσια παραγωγή ελληνικών ντοκιμαντέρ. Ακόμη, είναι μέλος της ευρωπαϊκής πλατφόρμας Europe for Festivals, Festivals for Europe, μια πρωτοβουλία της Ένωσης Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ που επιβραβεύει τα πλέον καινοτόμα καλλιτεχνικά φεστιβάλ, παρέχοντάς τους το πιστοποιητικό αναγνώρισης EFFE Label.

Οι προβολές των ταινιών είναι δωρεάν για το κοινό και υπάρχει κατάλληλη πρόσβαση για ΑμεΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL