Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Χουάν Εσκομπάρ: "Ήταν ένας υπέροχος πατέρας"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χουάν Εσκομπάρ: "Ήταν ένας υπέροχος πατέρας"

“Όταν ήμουν 7 χρόνων, ο πατέρας μου άνοιξε μια εφημερίδα μπροστά μου, μου έδειξε τον υπουργό Δικαιοσύνης και μου είπε “Αυτόν τον σκότωσα εγώ”. Έτσι έμαθα ποιος ήταν πραγματικά ο πατέρας μου” είπε ο Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ κατά την παρουσίαση του βιβλίου του “Ο πατέρας μου, Πάμπλο Εσκομπάρ” που πραγματοποιήθηκε προχθές στα "Public" Συντάγματος.

“Μοιραζόταν τα πάντα μαζί μου, δεν μου έκρυψε ποτέ τίποτα. Ήταν πολύ καλός πατέρας, μας αγαπούσε πολύ. Παράλληλα όμως ήταν ο χειρότερος κακοποιός. Στις τηλεοπτικές σειρές που έφτιαξαν για εκείνον τον έχουν ηρωποιήσει. Η αλήθεια είναι πως ναι μεν έφτιαξε σχολεία, έχτισε εκκλησίες, αλλά η καταστροφή που έσπειρε ήταν μεγαλύτερη από την ανάπτυξη που δημιούργησε”. Επιπλέον ο Χουάν Εσκομπάρ δέχτηκε κάποιες αρκετά σκληρές ερωτήσεις, απάντησε όμως σε όλες. Είπε όλη την αλήθεια για τον Πάμπλο Εσκομπάρ.

“Όταν έμαθα για τον θάνατό του, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να εκδικηθώ. Στη συνέχεια όμως συνειδητοποίησα πως, αν το έκανα, δεν θα ήμουν διαφορετικός από τον πατέρα μου, θα έκανα τα ίδια λάθη”. Παραδέχτηκε πως κουβαλά μεγάλο βάρος μέσα του για όσα έκανε ο Πάμπλο. Θεωρεί μάλιστα χρέος του να βοηθήσει τις οικογένειες των θυμάτων.

Ρωτήθηκε ακόμα για την εξουσία που κατείχε ο Εσκομπάρ και απάντησε πως, αν ήθελε, μπορούσε να ήταν ο πρόεδρος της Κολομβίας, αλλά προτιμούσε να είναι αυτός που δίνει εντολές στον πρόεδρο. Μάλιστα αποκάλυψε πως ο πατέρας του τού είχε πει πως, αν ήθελε ποτέ να δοκιμάσει ναρκωτικά, καλό θα ήταν να το έκανε μαζί του, ώστε να είναι προστατευμένος. Όμως ο Χουάν δεν είχε την ανάγκη αυτή, καθώς η αγάπη των γονιών του τού ήταν αρκετή, όπως είπε, ώστε να μην μπλέξει ποτέ με τις ουσίες. “Ήταν και καλός και κακός άνθρωπος. Το σίγουρο είναι πως ήταν υπέροχος πατέρας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL