Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Ξανά στη φυλακή ο Αχμέτ Αλτάν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξανά στη φυλακή ο Αχμέτ Αλτάν

Με την κατηγορία ανατροπής της κυβέρνησης συνελήφθη και οδηγήθηκε εκ νέου στην φυλακή, λίγες ώρες μετά την υπό όρους και με δικαστική εντολή απελευθέρωσή του, ο γνωστός Τούρκος συγγραφέας και δημοσιογράφος Αχμέτ Αλτάν.

Οι κατηγορίες εις βάρος του απαγγέλθηκαν σε σχέση με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Ο συγγραφέας και πρώην διευθυντής της εφημερίδας "Taraf" κατηγορείται ότι είναι «μέλος μιας τρομοκρατικής οργάνωσης» η οποία, σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, υπέθαλψε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Αλτάν κατηγορείται και από τη Δικαιοσύνη ότι «επιχείρησε να ανατρέψει την κυβέρνηση ή να παρεμποδίσει το έργο της».

Ο δημοσιογράφος είχε συλληφθεί στις 10 Σεπτεμβρίου μαζί με τον αδελφό του, πανεπιστημιακό, Μεχμέτ Αλτάν. Η τουρκική Δικαιοσύνη κατηγορεί τα δύο αδέλφια ότι την παραμονή της απόπειρας πραξικοπήματος είχαν διατυπώσει στο τηλεοπτικό κανάλι Τζαν Ερζιντζάν, την υπόθεση ότι οργανώνεται πραξικόπημα, χωρίς ωστόσο να προβούν σε περαιτέρω σχόλια.

Η ανακοίνωση της σύλληψης των δύο αδελφών είχε συγκινήσει μεγάλο αριθμό διανοουμένων, συγγραφέων, δημοσιογράφων και πανεπιστημιακών, οι οποίοι κυκλοφόρησαν διαδικτυακό αίτημα για την απελευθέρωσή τους συγκεντρώνοντας υπογραφές. Τη σύλληψη είχε καταγγείλει και ο νομπελίστας Ορχάν Παμούκ διατυπώνοντας με έντονο τρόπο την εκτίμηση ότι η Τουρκία βαδίζει "προς ένα καθεστώς τρόμου" όπου "η ελευθερία του Τύπου δεν υφίσταται πλέον".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL