Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Απονεμήθηκαν τα βραβεία βιβλίου Public / "Στοργή και προσοχή" στα μικρά βιβλιοπωλεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απονεμήθηκαν τα βραβεία βιβλίου Public / "Στοργή και προσοχή" στα μικρά βιβλιοπωλεία

Την έγνοια και την αγωνία τους για τα συνοικιακά και επαρχιακά βιβλιοπωλεία, αλλά και τον θαυμασμό τους για τους νέους εκδότες εξέφρασαν κατά την παραλαβή των βραβείων Public την Τρίτη το βράδυ, στο Παλλάς, η Ιωάννα Καρυστιάνη (βραβείο Πωλητών για "Το Φαράγγι") και ο Σταύρος Πετσόπουλος (βραβείο Εκδοτικό Αποτύπωμα για την Άγρα), όπου ο Γιάννης Ξανθούλης απέσπασε το βραβείο Ελληνικού Μυθιστορήματος για το «Την Κυριακή έχουμε γάμο» (εκδόσεις Διόπτρα) και ψήφισαν συνολικά 110.000 αναγνώστες.

Καρυστιάνη και Πετσόπουλος

"Στοργή και προσοχή" για τα μικρά βιβλιοπωλεία ζήτησε η κ. Καρυστιάνη και ο Σταύρος Πετσόπουλος αφιέρωσε το βραβείο σε "κάποιους παλαβούς νεαρούς εκδότες που, παρόλη τη δυσκολία, βρίσκουν το κέφι να ανοίγουν εκδοτικούς οίκους".

Το βραβείο μεταφρασμένου μυθιστορήματος απονεμήθηκε στην Αργυρώ Μαντόγλου για το "Ο Κάφκα στην ακτή" του Χαρούκι Μουρακάμι (εκδόσεις Ψυχογιός), και το "Γράμμα στον Κωστή" της Ξένιας Καλογεροπούλου (εκδόσεις Πατάκη) τιμήθηκε με το βραβείο Δοκιμίου, Μελέτης, Βιογραφίας και Μαρτυρίας.

Στην κατηγορία «Ευ Ζην», το βραβείο απονεμήθηκε στο «Άθενς σπεσιάλ 2 - Λε τουρ» του Βασίλη Καλλίδη (Πατάκης), στην Παιδική Λογοτεχνία τιμήθηκε «Το μυστήριο του σοκολατένιου γλυκού» της Λίζας Βάρβογλη (Mamaya), στην Εφηβική Λογοτεχνία το «Δεν είμαι η αδελφή μου» της Μαίρης Σάββα - Ρουμπάτη (Μίνωας), στην κατηγορία Ηρωίδα Έμπνευση το «Μια συγγνώμη για το τέλος» της Λένας Μαντά (Ψυχογιός) στην Ελληνική Ποίηση και τα "Ποιήματα" του Κ.Π. Καβάφη (Gutenberg).

Το ειδικό βραβείο για το Εξώφυλλο της Χρονιάς απονεμήθηκε στο «Νότος» της Κατερίνας Καζολέα με εξώφυλλο από τη Λιλιάνα Πόρτερ (Μανδραγόρας), το ειδικό βραβείο Εικονογράφησης Παιδικού Βιβλίου στο «Αλέξη μη φοβάσαι» της Άλισον Φαλκονάκη, σε εικονογράφηση Κλαίρης Γεωργέλη (Μεταίχμιο), το ειδικό βραβείο Τιμώμενη Χώρα δόθηκε στη Γαλλία για το «Το τετράδιο της χλόης», του Φιλίπ Ζακοτέ (Άγρα) και το ειδικό βραβείο Βιβλιοπωλείων Public - Παιδικό στο «Απέναντι» του Θοδωρή Παπαϊωάννου (εκδόσεις Ίκαρος).

Τη βραδιά, την οποία συνόδευε μουσικά η Καμεράτα, παρουσίασε ο ηθοποιός Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος σε μια σκηνή που είχε μεταμορφωθεί εύστοχα σε ανοιχτό βιβλίο.

Μάνια Ζούση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL