Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Βραδιές με heavy metal και βρετανικό ροκ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βραδιές με heavy metal και βρετανικό ροκ

Με heavy metal και κλασικό βρετανικό ροκ συνεχίζεται το Release Athens, το πρώτο φεστιβάλ εντός του αστικού ιστού που επικεντρώνεται στα σημαντικά ονόματα αρκετών ιδιωμάτων της διεθνούς μουσικής, στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο. Η πρώτη από τις προσεχείς συναυλίες του, την Παρασκευή 14 Ιουνίου, αφορά τους φίλους του heavy metal, οι οποίοι έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν, καθώς θα παρακολουθήσουν τους, κυριολεκτικά και μεταφορικά, κραταιούς του ιδιώματος, Manowar με support τρία ομοειδή συγκροτήματα, τους Ιταλούς Rhapsody Of Fire, τους Ευρωπαίους (τέσσερις μουσικοί από ισάριθμες χώρες) Imperia και τους ημετέρους Battleroar.

Συνέχεια την Κυριακή 16 Ιουνίου με ένα από τα θρυλικά γκρουπ του βρετανικού rock επί τέσσερις δεκαετίες, τους New Order. Της εμφάνισης τους θα προηγηθούν εκείνες του Johnny Marr, κιθαρίστα και συνιδρυτή με τον τραγουδιστή Morrissey ενός άλλου ιστορικού βρετανικού rock συγκροτήματος, των Smiths, και στη συνέχεια των Electronic, του διδύμου του οποίου το έτερο μέλος δεν ήταν άλλο από τον Bernard Sumner, τραγουδιστή και κιθαρίστα των New Order, του επίσης αγγλικού trip hop διδύμου πλέον (αφού η αποχώρηση του αδελφού του Paul άφησε τον Ross Godrey μόνο με την ερμηνεύτρια Skye Edwards) Morcheeba και της εξαμελούς νέας και πολύ δυναμικής ιρλανδικής μπάντας Fontaines D.C.


Οι θρυλικοί New Order θα εμφανιστούν στις 16 Ιουνίου

Σύγχρονος σκληρός ήχος την Τετάρτη 19 Ιουνίου με τους Αμερικανούς Clutch, τους ομοεθνείς τους Black Rebel Motorcycle Club και τους άξιους Έλληνες συνοδοιπόρους τους Planet Of Zeus.

Αντίθετα, αφιερωμένη στο hip-hop θα είναι η βραδιά της Παρασκευής 21 Ιουνίου, με κυριολεκτικά πρώτους και καλύτερους τους Αμερικανούς Cypress Hill, κορυφαίους εκπροσώπους της δεύτερης γενεάς του ιδιώματος και αρκετούς αντάξιους αναλόγους τους, από τον Αυστραλό Dub FX μέχρι τους ημετέρους ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ, 12ος Πίθηκος, Anser x Eversor και Νέγρος Του Μοριά να... προετοιμάζουν το έδαφος για την «επέλασή» τους!

Το Release Athens θα μας αποχαιρετήσει για φέτος με τον Ιρλανδό Hozier, μια από τις καλύτερες περιπτώσεις rock τραγουδοποιού - ερμηνευτή που εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια, την επίσης Ιρλανδή Roisin Murphy, πρώην τραγουδίστρια του διδύμου Moloko, και το βελγικό, ιδιαίτερα μελωδικό trip hop τρίο πλέον Hooverphonic. Ανανεώνοντας φυσικά το ραντεβού του μαζί μας για τον Ιούνιο του ’20...

ΘΑΝΟΣ ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL