Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.6°C22.3°C
3 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
14.1°C16.6°C
2 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.5°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
30 °C
24.4°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
2 BF 94%
Αντίο πριν γίνει συνήθεια;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντίο πριν γίνει συνήθεια;

Η Ταράτσα του Φοίβου στην Ιερά Οδό 13-15, που εμφανίστηκε ξαφνικά πάνω από την πόλη τον Ιούνιο του 2017 με πλήθος καλλιτεχνών του τραγουδιού, του θεάτρου, του stand-up comedy, του μπουρλέσκ, της τέχνης της μαγείας και πάνω απ' όλα ενός παιδικού ονείρου του Φοίβου Δεληβοριά για μια λαϊκή γιορτινή συνεύρεση, φέτος θα διανύσει το τελευταίο καλοκαίρι της.

"Τρίτος χρόνος και είναι πια η σωστή στιγμή να κλείσει ο κύκλος της Ταράτσας του Φοίβου και να μάθουμε τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο αν τελικά επρόκειτο για έναν χορό του Ζαλόγγου ή για ένα όνειρο από εκείνα που πετάμε πάνω από τις πολυκατοικίες και τα μνημεία της Αθήνας, που όμως τελικά βγήκε αληθινό" προαναγγέλει η ανακοίνωση. Έτσι είναι ο Φοίβος, φτιάχνει τα πράγματα για να χαίρονται οι άνθρωποι κι όχι για να συνηθίζουν. Έτσι, η Ταράτσα του είναι έτοιμη να πει ένα χαρούμενο αντίο πριν γίνει συνήθεια και υποχρέωση στους δημιουργούς της, όσο ακόμα βρίσκεται στο ύψος του κεφιού μας" σημειώνει εύγλωττα.

Ωστόσο, κανείς δεν ξέρει αν αυτό θα είναι και ένα αντίο οριστικό. Κανείς δεν ξέρει αν οι Αθηναίοι είναι αποφασισμένοι να αποχαιρετήσουν ένα από τα πιο αγαπημένα τους θερινά στέκια, την πιο απίθανη ταράτσα της πόλης.

Στις 5 ΜαwIου, πάντως η Ταράτσα του Φοίβου ξεκινάει και πάλι τη θερινή της διαδρομή με τον μόνιμο θίασό της και τους καλεσμένους που κάθε Τετάρτη και Πέμπτη θα προσθέτουν τον δικό τους ρυθμό. Τιμονιέρης ο Φοίβος Δεληβοριάς και μαζί του όλοι οι γνωστοί καλλιτέχνες που επί τρία χρόνια βγάζουν το δικό τους μαγικό ραβδί πάνω από την πόλη. Ο βραβευμένος ηθοποιός Θανάσης Αλευράς, η τραγουδίστρια Νεφέλη Φασούλη, ο μάγος Alex De Paris, ο Βύρωνας Θεοδωρόπουλος, ο σκηνοθέτης Άγγελος Τριανταφύλλου, η ορχήστρα του "Καλοριφέρ" με τον Σωτήρη Ντουβα, τον Κωστή Χριστοδούλου, τον Σταμάτη Σταματάκη και τον Κώστα Παντέλη. Φέτος για πρώτη φορά η Ταράτσα αποκτά το web radio της Ταράτσας του Φοίβου, μια εκ του μηδενός δημιουργία και προσφορά της Μαργαρίτας Μυτιληναίου που θα εκπέμπει όλο το καλοκαίρι με μουσικές και συνομιλίες με τους καλεσμένους και μια δίωρη εκπομπή του Φοίβου με αγαπημένα του τραγούδια που δεν μεταδίδονται πουθενά.

Όσο για τους φετινούς καλεσμένους του Ιουνίου, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, πρώτη τη σκυτάλη παίρνει η Μαρίζα Ρίζου με τους Κατερίνα Πολέμη και "La Dandizette" (5, 6.6) και ακολουθούν οι Ελένη Βιτάλη, Ορφέας Περίδης και Νίκος Ξύδης (12, 13.6), Κατερίνα Βρανά, The Burger Project και Αριστοτέλης Ρήγας (19, 20.6), Nατάσσα Μποφίλιου, Δήμητρα Σελεμίδου και ο ταχυδακτυλουργός Τζουλιάνο (26, 27.6). Οι παραστάσεις αρχίζουν στις 8.30 μ.μ., η είσοδος του κοινού είναι μια ώρα πριν και τα εισιτήρια κοστίζουν 30 και 23 ευρώ, ενώ για τους καθήμενους στο μπαρ κοστίζει 15 ευρώ με δώρο μια μπίρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL