Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.7°C19.3°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.1°C14.5°C
1 BF 91%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.1°C
4 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
17.7°C19.9°C
0 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Ο Μπέντζαμιν Κλεμεντάιν στην Τεχνόπολη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Μπέντζαμιν Κλεμεντάιν στην Τεχνόπολη

Μουσικοσυνθέτης, πιανίστας και τραγουδοποιός, ο Μπέντζαμιν Κλεμεντάιν, με τη μυθιστορηματική ζωή του, καθώς από τους δρόμους του Παρισιού, όπου έπαιζε μουσική, βρέθηκε ανάμεσα στους πιο γνωστούς μουσικούς της Ευρώπης, κάνει στάση στις 25 Μαΐου στην Τεχνόπολη, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής του περιοδείας, η έναρξη προπώλησης της οποίας αρχίζει τη Δευτέρα 11 Μαρτίου.

Με τον τίτλο «An Evening With Benjamin Clementine & His Parisian String Quintet», η σειρά συναυλιών του Κλεμεντάιν, που μόλις ανακοινώθηκε για την Ευρώπη τον Μάιο και τον Ιούνιο, θα υποστηρίζεται από πέντε έγχορδα από τη Γαλλία. Ο δημοφιλής τραγουδοποιός θα παρουσιάσει τραγούδια μέσα από το βραβευμένο με Mercury Prize album του "At Least For Now" και το album "I Tell A Fly", τα οποία γνώρισαν μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως, χαρίζοντάς του το προσωνύμιο «ένας μουσικός Τζορτζ Όργουελ της εποχής μας».

Με δύσκολα παιδικά χρόνια, θύμα σχολικού εκφοβισμού και με ταραχώδεις οικογενειακές σχέσεις, εγκαταλείπει γονείς και σχολείο στα 16 του χρόνια και φεύγει από ένα προάστιο στο Βόρειο Λονδίνο, όπου ζούσε, για το Παρίσι. Βιώνει τη ζωή του δρόμου καθώς αναγκάζεται να κοιμάται όπου βρει, αναζητώντας δουλειά. Τραγουδά στους δρόμους και στο μετρό του Παρισιού ώσπου τον ανακαλύπτει τυχαία ένας καλλιτεχνικός ατζέντης κι έτσι πραγματοποιείται η είσοδός του στη μουσική σκηνή με τραγούδια που ξεχωρίζουν για το συναισθηματικό τους βάθος. Συγκαταλέγεται στα πλέον ανερχόμενα ταλέντα της μουσικής, έχοντας δώσει συναυλίες στην Ευρώπη κι έχοντας αποσπάσει ήδη το βραβείο «Mercury», που αφιέρωσε στις ζωές που χάθηκαν από τις επιθέσεις στο Παρίσι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL