Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.4°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
11.3°C15.1°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.3°C25.4°C
6 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
24.4°C26.9°C
6 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.2°C16.9°C
1 BF 87%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

"Live ambient" στον "Φούρνο"

“Live ambient” στον “Φούρνο”

Για τον μουσικό Κώστα Ανδρέου το ηλεκτρικό μπάσο είναι περισσότερο ένα μέσο για να υλοποιεί τις δημιουργικές ιδέες του, παρά απλά ένα όργανο. Παίζοντας όχι με τάστα, όπως η πλειονότητα, μπορεί και δημιουργεί ambient συνθέσεις, τις οποίες θα επιδιώξει να παρουσιάσει απόψε αλλά και την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου στο Θέατρο “Φούρνος” της οδού Μαυρομιχάλη 168.

Ο ίδιος αποκαλεί την εκδοχή του live ambient και, εκτός από αρκετές επενδύσεις θεατρικών παραστάσεων, κινηματογραφικών ταινιών και ντοκιμαντέρ, την έχει αποτυπώσει σε τέσσερις μέχρι τώρα δίσκους.

Στις ζωντανές εμφανίσεις του οι συνθέσεις του εξελίσσονται και «μεταμορφώνονται» διαρκώς με όχημα τον ελεγχόμενο -σε αντίθεση με τον ελεύθερο- αυτοσχεδιασμό. Πρόκειται για μια διαφορετική και ιδιαιτέρως υποβλητική μουσική εμπειρία. Οι ambient συνθέσεις αποτελούν εδώ και περίπου τέσσερις δεκαετίες ένα ολόκληρο κεφάλαιο της σύγχρονης μουσικής που εξελίσσεται και μεγαλώνει.

Πρόκειται για οργανική κατά κανόνα μουσική, που δημιουργεί επαναληπτικές «μάζες» ήχου οι οποίες συντελούν στην επίτευξη όχι μόνον χαλάρωσης, αλλά και εσωτερικής ηρεμίας και γαλήνης. Μία σειρά αρκετά μεγάλων σε διάρκεια και εναλλασσόμενων με αργό ρυθμό ηχοτοπίων που τόσο η μεθοδολογία όσο και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμά τους θα μας επέτρεπε να τα αποκαλέσουμε... μουσικό διαλογισμό.


Δύο γυναικείες φωνές και μία κιθάρα

Μια διαφορετική συναυλία θα πραγματοποιήσει απόψε στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ο συνθέτης και σολίστ της κλασικής κιθάρας Απόλλων Κουσκουμβεκάκης.

Με τον τίτλο «Blue» θα παρουσιάσει «χαμηλόφωνα», ατμοσφαιρικά, ακόμα και... φθινοπωρινά τραγούδια από τους τρεις μέχρι τώρα δίσκους του μαζί με εμπνευσμένες διασκευές της ιδίας διάθεσης και κλίματος τόσο από το ελληνικό όσο και από το διεθνές ρεπερτόριο, ανάμεσα στις δεύτερες και πολύ γνωστές επιτυχίες των Beatles και Abba.

Θα τα ερμηνεύσουν η παλαιότερη και πλέον σταθερή συνεργάτιδά του Ειρήνη Τουμπάκη και η Άννα Ματσούκα, με την οποία επίσης συνεργάζεται τακτικότατα τα τελευταία δύο χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL