Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Το Inmute επιστρέφει
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το Inmute επιστρέφει

Το φεστιβάλ Inmute ξεκίνησε το 2013 και, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του εμπνευστή του Μιχάλη Μοσχούτη, από το αρχικό του concept -τη δημιουργία αυτοσχεδιαστικών soundtracks για ταινίες του βωβού κινηματογράφου-, σύντομα προχώρησε στη διερεύνηση ποικίλων, ήδη γνωστών αλλά και μερικών νέων και ολότελα απροσδόκητων μορφών της σχέσης μουσικής/ήχου με την κινούμενη εικόνα. Αφού μεσολάβησε ένα κενό πέρυσι, το φετινό, τέταρτο κατά σειρά Inmute, έπειτα από τρεις διοργανώσεις υπό τη σκέπη της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, απομακρύνεται κυριολεκτικά και μεταφορικά από αυτήν και θα πραγματοποιηθεί σε τρεις διαφορετικούς χώρους με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας.

Το ΙΝΜΘΤΕ 2017 αρχίζει σήμερα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας με το οπτικοακουστικό έργο «Yamayaki (Terre Brûlée)», μια ατμοσφαιρική σύμπραξη του Kasse Jaeger (σκηνικό ψευδώνυμο του François Bonnet, καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ NA - GRM) με τη σκηνοθέτιδα Eleonore Huisse. Θα έχει προηγηθεί ο ημέτερος Constantine σε συνεργασία με την ομάδα Embassy For The Displaced. Αύριο, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, το Inmute θα μεταφερθεί στο ΚΕΤ, όπου ο πρωτοποριακός Άγγλος σκηνοθέτης Greg Pope θα παρουσιάσει το τελευταίο του project «Scarface», ενώ πιο πριν ο free jazz ντράμερ Γιώργος Δημητράδης, που ζει μόνιμα στο Βερολίνο, θα παρουσιάσει τη δική του εκδοχή για τα ντραμς ως σολιστικό όργανο, τον ήχο των οποίων θα επενδύσει με τη video art της η Ερατώ Τζαβάρα.

Τέλος, το Σάββατο, στον ιστορικό κινηματογράφο της Ιπποκράτους Ααβόρα, αφού πρώτα αυτοσχεδιάσουν οι Elektronik Meditation, το γνωστό δίδυμο του κιθαρίστα Γιάννη Αναστασάκη και της εικαστικού Ντενίζ Αγγελάκη, μαζί με τον Καναδό κιθαρίστα Arthyr Bull και τον ντράμερ Στέφανο Χυτήρη, ο Ιταλός Antonio Bertoni θα επενδύσει με μια μεγάλη γκάμα ηχητικών πηγών μια από τις πιο cult και «καταραμένες» ταινίες όλων των εποχών. Το προφανώς βωβό «Haxan: Witchcraft Through The Ages» του Benjamin Christensen. που γυρίστηκε το 1922. είναι ένα «ψευδοντοκιμαντέρ» -με ουκ ολίγη δόση χιούμορ- που έχει ως θέμα του την ιστορία του... κακού, με τον Εωσφόρο αυτοπροσώπως να κάνει μια... guest star εμφάνιση!

Τα δρώμενα και των τριών ημερών του Inmute 2017 αρχίζουν στις 9 το βράδυ και η τιμή του εισιτηρίου για κάθε ημέρα είναι μόλις 5 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL