Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.9°C26.6°C
3 BF 35%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.7°C25.3°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C22.7°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.8°C24.4°C
5 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.4°C24.9°C
3 BF 31%
SARISTRA FESTIVAL 2017 / Η εναλλακτική μουσική πάει Κεφαλονιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

SARISTRA FESTIVAL 2017 / Η εναλλακτική μουσική πάει Κεφαλονιά

Για άλλη μια φορά θα πραγματοποιηθεί φέτος το Saristra Festival από την Παρασκευή 4 μέχρι και την Κυριακή 6 Αυγούστου, αφήνοντας μόνο μιαν ημέρα κενή πριν από την έναρξη του «αδελφού» -και όχι μόνον γειτονικού του πλέον- Φεστιβάλ Κιονίου Ιθάκης. Από το 2012 κάθε χρόνο τέτοια εποχή το Saristra Festival ξαναδίνει ζωή σε ένα ορεινό «χωριό φάντασμα», τα παλαιά Βλαχάτα που εγκαταλείφθηκαν μετά την καταστροφή τους στον μεγάλο σεισμό που χτύπησε την Κεφαλονιά το 1953 (και το όνομα της πλατείας του οποίου δανείστηκε το φεστιβάλ). Ακόμα μεγαλύτερη σημασία όμως απέκτησε μετά τον επίσης μεγάλο αλλά ευτυχώς όχι με τόσο δεινά αποτελέσματα σεισμό που συνέβη το ‘14 στην Κεφαλονιά, καθώς το πανέμορφο νησί του Ιονίου είναι ίσως το πλέον σεισμογενές σημείο μιας κατεξοχήν και πολύ συχνά πληγείσας από τους σεισμούς περιοχής της χώρας μας.

Το Saristra Festival υπό μίαν έννοια απαντά με τη ζωή και τη δημιουργία στα ανθρώπινα θύματα αλλά και στις τόσες υλικές καταστροφές που προκαλούν οι σεισμοί. Επί τρεις ημέρες κάθε χρόνο το εγκαταλελειμμένο χωριό πλημμυρίζει με μουσική, κυρίως σύγχρονων ιδιωμάτων και από νέα ηλικιακά στην πλειονότητά τους ονόματα, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται προβολές και εικαστικές δράσεις - άπαντα με ελεύθερη είσοδο. Η έμφαση όμως φυσικά είναι στη μουσική, με το Saristra Festival να δίνει κάθε χρόνο μιαν αρκετά πλήρη εικόνα όλης της γκάμας της εναλλακτικής σκηνής.

Η έναρξη του φετινού φεστιβάλ θα γίνει την Παρασκευή 4 Αυγούστου με τον κορυφαίο πρωτοπόρο της ελληνικής electronica, τον Κωνσταντίνο Β, της εμφάνισης του οποίου θα προηγηθούν εκείνες της post rock κολεκτίβας DroG_A_Tek, του Thedore και των Dury Dava, ενός νέου σχήματος το οποίο είναι από τα αρκετά πλέον στη χώρα μας που επιχειρούν συνειδητά να συνδυάσουν την παραδοσιακή μουσική μας με τον ηλεκτρικό, περισσότερο ή λιγότερο rock, ήχο. Το Σάββατο το πρώτο όνομα είναι οι Acid Baby Jesus, από τους αυθεντικότερους εγχώριους εκπροσώπους της ψυχεδέλειας, ενώ πριν από αυτούς θα παίξουν οι τριμελείς πλέον A Victim of Society, με τον πολύ δυναμικό κιθαριστικό ήχο τους, ο Prins Obi των Baby Guru, με το υλικό του πολύ ενδιαφέροντος δεύτερου προσωπικού δίσκου του μαζί με τους Dream Warriors, οι Vagina Lips, δηλαδή το προσωπικό και πίσω στα βασικά rock ‘n’ roll project του Θεσσαλονικέα Τζίμη Πολυούδη, και οι Bedouin, ένα πολύ «φρέσκο» ακόμα garage rock γκρουπ από την Πάτρα. Η λήξη του φεστιβάλ την Κυριακή 6 Αυγούστου θα γίνει με το πλέον πολυσυλλεκτικό αλλά και «διαφορετικό» line up του τριημέρου, με βασικό όνομα τον Larry Gus και την εναλλακτική στο έπακρο ποπ τραγουδοποιία του και πριν από αυτόν τον -αγνώστων λοιπών στοιχείων!- Montero, τους Bonnie Nettles, μια νέα μπάντα η οποία επίσης εμπνέεται από την ψυχεδέλεια, ενδυναμώνοντας έτσι το ανάλογο ρεύμα που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στην ελληνική rock σκηνή και το πολύ ενδιαφέρον αμερικανικό (!) ανδρικό - γυναικείο δίδυμο Hand & Leg.

Οι συναυλίες ξεκινούν στις 7 το απόγευμα και η είσοδος είναι δωρεάν. Δεν μένει παρά να ευχηθούμε σε όσους από εσάς βρίσκεστε ήδη στην Κεφαλονιά ή έστω έχετε προμηθευθεί εισιτήρια για τη μετάβασή σας εκεί να περάσετε πολύ καλά!

ΘΑΝΟΣ ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL