Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.6°C19.6°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.0°C19.4°C
5 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.5°C18.0°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.8°C
5 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C16.9°C
2 BF 68%
Nέα έφοδος της οικονομικής αστυνομίας στα γραφεία της ΑΕΠΙ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Nέα έφοδος της οικονομικής αστυνομίας στα γραφεία της ΑΕΠΙ

Nέα έφοδο στα γραφεία της ΑΕΠΙ στο Μαρούσι πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η Οικονομική Αστυνομία προκειμένου να συλλέξει επιπλέον στοιχεία, κυρίως για την κατάσχεση της βάσης δεδομένων για το μουσικό ρεπερτόριο, ελληνικό και ξένο,  στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διεξάγεται τους τελευταίους μήνες προκειμένου να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται οι κακουργηματικές πράξεις που καταρχήν προκύπτουν από τα μέχρι τώρα στοιχεία.

Όπως  ήδη έχει γράψει η Αυγή, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της,  έχουν στοιχειοθετηθεί τα κακουργήματα της υπεξαίρεσης και της φοροδιαφυγής, ενώ διερευνώνται επίσης τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απιστίας, της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. 

Η οικογένεια Ξανθόπουλου δεν βρέθηκε στο κτήριο. Λίγο αργότερα ωστόσο, στις 11.30 το πρωί, στα γραφεία της ΑΕΠΙ βρέθηκαν αρκετοί δημιουργοί και εκπρόσωποι των δύο από τα τρία σωματεία τους, το "ΑΣΜΑ 450+" και το "ΣΩΜΣΕ" στο πλαίσιο της του καλέσματος που απηύθυνε χθες το σωματείο "ΑΣΜΑ 450+". Στη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας τα δύο σωματεία  διαπίστωσαν την ανάγκη να ξεκινήσει ένας γόνιμος μεταξύ τους διάλογος ώστε να συσταθεί κοινό μέτωπο για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Στο μεταξύ η υπουργός Πολιτισμού συγκαλεί έκτακτη συνάντηση στις 7 το απόγευμα με τα τρία σωματεία δημιουργών, το "ΑΣΜΑ 450+", το "ΜΕΤΡΟΝ" και το ΣΩΜΣΕ, την προσωρινή επίτροπο Μαρία Βλάχου και τη διευθύντρια του ΟΠΙ Ειρήνη Σταματούδη, προκειμένου να εξεταστεί η αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης που προέκυψε μετά τη χθεσινή δέσμευση των εταιρικών λογαριασμών της ΑΕΠΙ από τη Εurobank, αλλά και η επόμενη ημέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL