Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
ALTRIBE / ALTRIBE: Ανακατεύοντας τα μπλουζ με την ψυχεδέλεια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ALTRIBE / ALTRIBE: Ανακατεύοντας τα μπλουζ με την ψυχεδέλεια

Οι Altribe είναι ένα τετραμελές συγκρότημα, που δημιουργήθηκε από τον drummer – συνθέτη Albert Παναγιωτόπουλο. Σημείο αναφοράς και αφετηρία στη μουσική τους είναι τα μπλουζ με groovy, moody και psychedelic επιρροές, μια "Out of the Blues" μουσική που αποτελεί το «σύνθημα» των Altribe για έναν νέο ήχο στα κύματα της πόλης. To album “Spooky Train” αποτελεί την απόλυτη έκφραση του «Out of the Blues», έχει τις ρίζες του στα blues, αλλά πάει πέρα από αυτά, εμπλουτισμένο με στοιχεία post rock και psychedelic. Είναι το τραγούδι ενός μοναχικού ανθρώπου, όπως τους αρέσει να λένε, κάτω από τον ουρανό της πολύβουης πόλης.

Πότε ξεκίνησε το ταξίδι των Altribe στον μουσικό χάρτη και ποιοι τους απαρτίζουν;

Η μπάντα, με αυτή τη σύνθεση και το χαρακτηριστικό μουσικό ύφος πλέον, υφίσταται τα τελευταία δύο χρόνια. Αποτελείται δε από τη Fiona Λαμπρίδη στη φωνή, την ηλεκτροακουστική κιθάρα και την σύνθεση, τον Απόστολο Καρατζά στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Δημήτρη Μπίλλια στο ηλεκτρικό μπάσο και τον Albert Παναγιωτόπουλο στα τύμπανα, στη σύνθεση και στους στίχους.

Πώς προέκυψε το όνομα της μπάντας;

Είναι τα αρχικά του ονόματος του Albert και tribe η φυλή. Οι παραδοσιακές φυλές κατέχουν μια βαθύτερη φυσική σοφία, κάτι που ο σύγχρονος δυτικός πολιτισμός έχει χάσει. Λειτουργούμε αρκετά σαν φυλή. Έχουμε τους δικούς μας κώδικες επικοινωνίας, τις δικές μας αρχές και προσπαθούμε να δημιουργούμε, όπου εμφανιζόμαστε, τις συνθήκες που μας κάνουν να νιώθουμε άνετα να εκφραστούμε καλύτερα.

Η καινούργια σας δισκογραφική δουλειά φέρει τον τίτλο «Spooky Τrain». Μιλήστε μας γι’ αυτή.

To «Spooky Train» είναι το αποτέλεσμα μιας περιόδου αλλαγών στην μπάντα, πολλής δουλειάς σε ό,τι αφορά την αισθητική και τον ήχο μας, αναζήτησης μουσικής αλλά και εσωτερικής. Για μας μουσική και ζωή είναι αλληλένδετα. Το διάστημα που βρεθήκαμε για εμφανίσεις στο Βερολίνο, το 2014, συνετέλεσε καταλυτικά στη δημιουργία του «Οut of the Βlues» ύφους, ενώ πολλά από τα τραγούδια του άλμπουμ γράφτηκαν εκεί. Είναι η αρχή… Ένα νέο ξεκίνημα στην ιστορία μας.

Albert, αν και μπήκες στα δισκογραφικά πράγματα με δυο fusion - ethnic άλμπουμ, εδώ σε συναντάμε σε κάτι τελείως διαφορετικό. Η μουσική δεν έχει σύνορα και ταμπέλες τελικά;

Το «Spooky Train» είναι ένα ώριμο, ολοκληρωμένο έργο. Είναι επίσης ένα «ζεστό» άλμπουμ, γιατί έχει δημιουργηθεί από ανθρώπους που μουσικά και συναισθηματικά έχουν μεγάλη επαφή, κάτι το οποίο είχα πάντα όνειρο να κάνω. Αυτό για μένα είναι η πρωταρχική επιτυχία. Τώρα, βέβαια, σε κάθε έργο που συμμετέχω υπάρχει κάτι από το «ποιόν» μου, την προσωπική μου σφραγίδα. Τα παλιότερα CDs μου τα ακούω ακόμη αρκετά ευχάριστα. Η μουσική σίγουρα δεν έχει σύνορα. Κάθε είδους σύνορο το θέτει ο άνθρωπος τις περισσότερες φορές για να προσαρμόζεται σ’ αυτό και μερικές φορές για να το ξεπερνάει...΄

Aυτοαποκαλείστε, όπως είπατε και παραπάνω, μια “Out of the Blues” μπάντα και δίνετε έμφαση σ’ αυτό τον όρο που έχετε «εισάγει». Γιατί επιλέξατε αυτό τον προσδιορισμό; Έχει να κάνει με τις επιρροές και τα ακούσματά σας;

Αναζητούσαμε αρκετό καιρό έναν ιδιαίτερο όρο που να περιγράφει τη μουσική μας. Ένα μεσημέρι, σε ένα φιλικό τραπέζι, ειπώθηκε από κάποιον και το κρατήσαμε γιατί μας εξέφρασε απόλυτα. Η μουσική μας βασίζεται και έχει ρίζες στα blues, αλλά είναι και πέρα από αυτά. Οι επιρροές όλων μας βγαίνουν στα παιξίματα και, καθώς ζυμώνονται και χωνεύονται μαζί, γεννούν τη μουσική των Altribe.

Τα επόμενα σχέδιά σας; Να περιμένουμε συνέχεια στις ζωντανές εμφανίσεις;

Είμαστε πωρωμένοι με τα live και φτιαγμένοι γι’ αυτά. Εκεί καταλαβαίνεις τη δυναμική σου, την επαφή με τους ανθρώπους, δένεσαι. Είναι μαγεία! Θα παίξουμε το καλοκαίρι και εκτός Αθηνών. Έχουμε φτιάξει για τα live μια λίστα με τραγούδια από το “Spooky Train”, από ακυκλοφόρητα τραγούδια, επίσης παλιότερα κομμάτια και διασκευές που τα έχουμε φέρει όλα στον νέο ήχο μας. Υπάρχει υλικό για δύο δίσκους μπροστά, οπότε… μόνο υγεία και ομοψυχία να έχουμε!

Links

Official site: www.altribeband.com

Facebook Page: https://www.facebook.com/Altribe.band/

Youtube channel: https://www.youtube.com/user/ALTRIBEband

Twitter: https://twitter.com/ALTRIBEband

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL