Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σαρλ Αζναβούρ: "Δώστε τα έρημα χωριά στους πρόσφυγες"

Το κοινωνικό πρόσωπο της Ευρώπης επαναφέρει στο προσκήνιο ο ενενηντάχτονος Σαρλ Αζναβούρ, κάνοντας έκκληση "να δοθεί μια ευκαιρία ζωής" στους πρόσφυγες που φτάνουν στη Γαλλία. Η υπόθεση των απελπισμένων που συνωστίζονται σε σταθμούς, λιμάνια και πλατείες όλης της Ευρώπης κάνει...

Το κοινωνικό πρόσωπο της Ευρώπης επαναφέρει στο προσκήνιο ο ενενηντάχτονος Σαρλ Αζναβούρ, κάνοντας έκκληση "να δοθεί μια ευκαιρία ζωής" στους πρόσφυγες που φτάνουν στη Γαλλία. Η υπόθεση των απελπισμένων που συνωστίζονται σε σταθμούς, λιμάνια και πλατείες όλης της Ευρώπης κάνει τον διεθνή καλλιτέχνη να επαναδιατυπώσει την ιδέα που είχε εκφράσει την περασμένη άνοιξη, υποστηρίζοντας να κατοικηθούν από πρόσφυγες τα χωριά που έχουν ερημώσει στη γαλλική επαρχία.

"Πρέπει να τους βρούμε μια ζωή, πρέπει να οικοδομήσουμε το μέλλον τους", δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ο Αζναβούρ και διευκρίνισε: "Άνθρωποι κάθε επαγγέλματος έχουν πάρει τους δρόμους, δίχως καμιά εξαίρεση. Σίγουρα υπάρχουν μεταξύ τους γιατροί, αρτοποιοί, μηχανικοί αυτοκινήτων... Το θέμα είναι να γεμίσουμε τα χωριά με ανθρώπους διαφορετικών επαγγελμάτων. Έτσι η Γαλλία θα γινόταν το παράδειγμα. Ο κόσμος θα έλεγε: για δείτε εκεί, ξανάχτισαν τα χωριά. Θα μπορούσαμε να ξανανοίξουμε τα σχολεία, τα ταχυδρομεία...".

Καλλιτέχνης με διεθνή αναγνωρισιμότητα, αλλά κυρίως ευαίσθητος και ενσυνείδητος πολίτης, προερχόμενος από οικογένεια που βρέθηκε νωρίς στους δρόμους της προσφυγιάς, εξαιτίας της αρμενικής καταγωγής της, δεν παραλείπει να υποστηρίξει: ''Αισθάνομαι οδύνη, βλέποντας αυτούς τους ανθρώπους να περιφέρονται, σαν χαμένοι, με τα παιδιά τους. Εγώ δεν έζησα κάτι τέτοιο, όμως νομίζω ότι οι γονείς μου βίωσαν μια τέτοια κατάσταση". Ο ίδιος έχει πρωτοστατήσει πολλές φορές στο παρελθόν σε αποστολές βοήθειας σε χώρες που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, διατηρεί διπλωματικό διαβατήριο Γαλλίας και Αρμενίας και είναι πρέσβης καλής θέλησης της Αρμενίας στην UNESCO, καθώς επίσης και μόνιμος αντιπρόσωπος της Αρμενίας στον ΟΗΕ. Στην Αρμενία έχει ανακηρυχθεί εθνικός ήρωας, ενώ μεγάλη πλατεία της πρωτεύουσας φέρει το όνομά του.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αργότερα, δεν μας πειράζει...

Ύστερα από όλη αυτή τη φασαρία με το μετρό Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε και μία έρευνα που δείχνει ότι το 51% των κατοίκων της πόλης είναι υπέρ της απόσπασης των αρχαίων και μόλις το 38% είναι υπέρ της παραμονής τους στον χώρο.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο