Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Υποδειγματικός πολίτης; Ναι, αλλά δεν με αφήνουν... (video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υποδειγματικός πολίτης; Ναι, αλλά δεν με αφήνουν... (video)

Άλλο θέμα είχα στο μυαλό μου γι' αυτό το Think Tank... Με είχε κάνει να ευθυμήσω και η κουβέντα με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο την περασμένη Κυριακή. Λίγο οι λιακάδες, λίγο μια τέλεια περπατιάδα από τα Πατήσια μέχρι το Θησείο και από 'κεί πίσω μέσω Γκαζιού, λίγο η αντικειμενική έλευση της Άνοιξης . Λίγο. Αυτό ήταν το πρόβλημα τελικά. Γιατί το «πολύ» έσκασε μύτη μέσω Βοστώνης και Εγκέλαδου.

Απομακρύνθηκα με κοπέλα - σκύλο - ήλιο (πολύ ιδανικό ε; μήπως να φορολογηθεί;) για λίγες ώρες από facebook, twitter, ειδήσεις, ακόμη και από τη ραδιοφωνική εκπομπή μου. Το πλήρωσα απότομα on air: Βοστώνη, λίγες ώρες μετά ο σεισμός στην κεντρική Ασία. Χρώμα αίματος από τη μια, χρώμα χώματος από την άλλη. Μου χάλασε την εκπομπή, ρε γαμώτο. Και τι σας λέω τώρα, ε; Εδώ έγινε μίνι συντέλεια, κάτι καμένοι στα Δίκτυα έλεγαν ότι αυτά έγιναν επειδή κουνιόντουσαν κάτι καντήλια στο Άγιον Όρος. Κάτι άλλο κουνιόταν, αλλά δεν είναι της παρούσης.

Αυτό που είναι της παρούσης είναι πως ήθελα να γυρίσω στη... νομιμότητα. Να ακούσω καινούργιο David Bowie, IAMX, να αποφασίσω πιο κομμάτι μου αρέσει πιο πολύ από τo νέο «Delta Machine» των Depeche Mode.Nα δώσω και λίγο βάση σε ελληνικές πολύ καλές μπάντες που "έπεσαν στα αυτιά" μου τελευταία: Τripwire, Schooldrivers, No Sequence, New Zero God και άλλοι που δεν αδικώ, αλλά έχω στενή μνήμη τώρα. Να αναρωτηθώ, βρε παιδί μου, αν υπάρχει αναγέννηση (revival, ε;) του αγγλόφωνου ελληνικού εναλλακτικού ήχου. Και μετά να με ξαναπάρουν η κοπέλα και ο σκύλος μου για να ερωτευτώ πάλι το κέντρο της πόλης.

Μπουμ, όμως. Εικόνες 9/11. Aποκάλυψη στα σύνορα Ινδίας - Ιράν. Πτώματα. Κάπου από πίσω, μόλις πας να ξεφύγεις σε άλλο θέμα, ο Στουρνάρας, ο Κουβέλης και τα άλλα τα παιδιά. Μπλοκ. Είναι παγίδα. Πήγα να δω την ομάδα μου στη Ριζούπολη και μας πλάκωσαν τα παιδιά του Δένδια... Δε κάνω συγκρίσεις, αλλά ούτε στο γήπεδο να μην αποδράσω;... Να θες να υποκριθείς νομιμότητα, να θες να κηρύξεις νομιμοφροσύνη, να προτιμάς να διαβάζεις το φακελάκι της πιτσαρίας (όπως παλιά) από το φακελάκι της Γκεστάπο (σόρι, της ΔΕΗ) και να μην σε αφήνουν.

Θέλω, ρε παιδιά, να γίνω υποδειγματικός πολίτης. Παρακαλώ... μπορείτε να με αφήσετε;

 

Τι ακούγεται: «Vertical» Cult Of Luna

http://www.youtube.com/embed/eA34lmjUcKg?list=PLm5fWv3EakkyVcgTg92NzDcOG2iE1LDYu

Θυμάσαι το post rock, το post punk και ό,τι άλλο post έχει βγει από τα κλασικά ηλεκτρικά / ηλεκτρονικά μουσικά είδη. Οι Σουηδοί από το ειδυλλιακό Ουμέα (μη με ρωτάτε, δεν ξέρω πού πέφτει, δείτε στο google maps αν καίγεστε) είναι οι Pink Floyd του post metal.

Τι είναι, καλέ μου, post metal; Ωραία: Θα στο πω... έντεχνο μέταλ (όχι ότι τα άλλα είναι άτεχνα) ή όταν παλιοί πάνκηδες και ντεθάδες έχουν πολλές μα πολλές μουσικές ανησυχίες. Δωδεκάλεπτα κομμάτια, περίτεχνες μελωδίες, κάφρικα φωνητικά και ιδού πώς θα ήταν οι Radiohead με πιο πολλά μαλλιά και τις ίδιες πολιτικές απόψεις. Το "Vertical" είναι το έκτο άλμπουμ τους, δεν είναι για κλαμπάκια ούτε για τσάι. Ακούγεται κάπως δυνατά. Και πολύ σιγά. Αν βάλετε ακουστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL